A. Sireika apsisprendė galutinai

Šiuo metu Rusijoje esantis Antanas Sireika parašė ir į Lietuvą atsiuntė dar vieną laišką. Šįkart jis buvo konkretesnis – laišką adresavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomajam komitetui, jame tikrai buvo žodis „atsistatydinu”.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vakar liko be vyriausiojo trenerio – A. Sireika atsistatydino iš savo pareigų. LKF „Vakarų ekspresui” patvirtino, kad gavo A. Sireikos laišką, kuriame jis pareiškė atsistatydinantis iš pareigų. Federacijos vadovas ramina – kalbėti dar anksti, viskas paaiškės po komiteto posėdžio.

Neturi sąlygų

„Neturėdamas sąlygų normaliam darbui bei negalėdamas suderinti darbo užsienio klube ir rinktinėje, pareiškiu, kad atsistatydinu iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų. Dėkoju visiems už bendrą darbą, linkiu ateityje priimti teisingus sprendimus”. – LKF vykdomajam komitetui adresuotame laiške parašė A. Sireika.

Treneris jau prieš tai rašė vieną laišką, kuriame jis užsiminė apie atsistatydinimą, jis publikuotas viename iš Lietuvos laikraščių užvakar, tačiau tą pačią dieną šiuo metu Kazanės „Uniks” komandą treniruojantis A. Sireika panašius gandus paneigė.

Dar nepatvirtinta

Apie pasitraukimą pareiškęs treneris nelaukė komiteto, kurio nariai šiandien 11 valandą renkasi į posėdį, išvadų. Susirinkimo metu ruoštąsi svarstyti A. Sireikos likimą rinktinėje, tačiau, anot federacijos atstovų, komiteto posėdžio darbotvarkės trenerio laiškas nekeičia.

„Viskas vyks kaip ir planavom, niekas nesikeičia. Atsistatydino A. Sireika ar ne bus aišku tik po komiteto narių balsavimo”, – sakė „Vakarų ekspresui” LKF prezidentas Vladas Garastas.

Paklaustas, ar pritarus A. Sireikos atsistatydinimui, posėdyje būtų svarstomos naujo rinktinės trenerio kandidatūros, federacijos vadovas atsakė – jokiu būdu.

„O kam skubėti? Pirmiausiai reikia pasitarti su žaidėjais, krepšinio specialistais. Laiko turime – Europos čempionatas tik kitais metais”, – sakė V. Garastas.

Parūpo premjerui

Lietuvos krepšinio peripetijomis jau susirūpino ir aukščiausios šalies valdžios atstovai. Vakar su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generaliniu direktoriumi Algirdu Raslanu ir LKF vykdomojo komiteto nariu Šarūnu Kliokiu susitikęs premjeras Gediminas Kirkilas įpareigojo juos atidžiau stebėti ir prireikus kontroliuoti, kur yra panaudojamas kiekvienas rinktinei skirtas litas.

Taip pat parengtas priemonių planas, kuris padėtų išspręsti Lietuvos krepšinyje susidariusę padėtį. Vienas pagrindinių plano punktų – naujų LKF ir rinktinės rėmimo fondo nuostatų parengimas ir LKF vidinės struktūros sutvarkymas. Planas taip pat bus svarstomas šiandienos posėdyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.