Uoste – keistas ginkluotų pareigūnų vizitas

Vakar rytą policija nutraukė vadovaujančių AB „Laivitė” darbuotojų pasitarimą. Uostininkus itin nustebino tai, kad į kabinetą iš ligos patalo iki ausų ginkluoti ir kaukėti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnai atlydėjo įmonės generalinį direktorių.

Pasitarimą „Laivitės” generalinio direktoriaus Michailo Mančinskio kabinete nutraukė iš Vilniaus atvykę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Neteisėto paramos panaudojimo tyrimo skyrius pareigūnai.

Darbuotojams buvo liepta palikti šią patalpą. Pareigūnai itin akylai žiūrėjo, kad iš kabineto nebūtų išneštas nė menkiausias dokumentas.

Netrukus čia buvo atvestas ir pats įmonės vadovas. Darbe dėl ligos nebuvusį M. Mančinskį iš namų į darbo kabinetą atlydėjo automatais ginkluoti ir kaukėti „Aro” policininkai.

Krata „Laivitės” generalinio direktoriaus kabinete truko maždaug šešias valandas, ir visą tą laiką jį bei dar vieną įmonės patalpą saugojo „ariečiai”.

Vakar dieną nei FNTT, nei jos veiklą kuruojanti Generalinė prokuratūra jokios informacijos apie šiuos pareigūnų veiksmus neteikė. Tik vakare pastarosios atstovai informavo, kad tai – dar pernai gruodį UAB „Fishlita”, kurios visos akcijos priklauso „Laivitei”, iškeltos baudžiamosios bylos tąsa.

Ši byla buvo iškelta dėl „Fishlitos” neteisėtos Europos Sąjungos SAPARD paramos lėšų gavimo. Tai, kad ant bendrovės krito FNTT įtarimai, paaiškėjo pernai gruodį įvykusio šios žuvies perdirbimo įmonės atidarymo metu.

Prieš kelias dienas iki oficialaus atidarymo į „Fishlitą” atvykę ir bendrovės direktorę Ligitą Drungilienę išsivežę FNTT pareigūnai pareiškė įtarimus, jog buvo neteisėtai panaudotos gamyklai skirtos ES lėšos.

Ji ir gamyklą stačiusios bendrovės direktorius dvi paras praleido areštinėje, buvo apklausiama FNTT atstovų. Be to, apklausti ir kiti „Fishlitos” darbuotojai, tarp jų – net buvę.

Tąkart L. Drungilienė tikino, kad jos sąžinė esanti švari – apie 4,5 mln. litų dydžio ES paramą jau įgyvendinus projektą gavusi gamykla yra pastatyta ir veikia. Jos teigimu, įtarimai dėl neteisėto paramos lėšų panaudojimo FNTT kilę todėl, kad sąskaitose šaldymas buvo priskirtas prie statybos darbų.

Veiklą pradėjusi kaip „Laivitės žuvis”, bendrovė pavadinimą į UAB „Fishlita” pakeitė pernai prieš pat atidarymą. Dirbti gamykla pradėjo lapkritį, tačiau sandėliuoti žuvį čia pradėta dar rugpjūtį.

Vakar kalbinti „Laivitės” ir „Fishlitos” darbuotojai stebėjosi tokiais FNTT veiksmais – esą nežinia kodėl prireikė iki ausų ginkluotų „Aro” pareigūnų, nes teisėtvarkininkams pateikiami visi jų reikalaujami dokumentai, atsakoma į visus klausimus.

Po vakarykščio policijos vizito „Laivitėje” bei kratų prakalbta apie galimą FNTT spaudimą bendrovės vadovams. Neoficialiomis žiniomis, vakar baigėsi tyrimui skirtas laikas ir FNTT pareigūnai turėjo arba pateikti konkrečius įrodymus dėl „Fishlitos” nusikalstamos veikos, arba jį nutraukti.

Beje, vakar FNTT pareigūnai apsižioplino į M. Mančinskio kabinetą kaip jo asmens kratos liudytoją pakvietę gatvėje sutiktą atsitiktinę praeivę. Paaiškėjo, jog ji – Rusijos pilietė.

Po kratos moteris sakė, kad pas įmonės vadovą nieko įdomaus nerasta – nedidelė suma pinigų ir dokumentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.