KMUK planui projektuoti Skubios pagalbos teikimo centrą pritarė premjeras

Vakar premjeras Gediminas Kirkilas priėmė Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) generalinį direktorių profesorių Juozą Pundzių. Susitikimas įvyko KMUK vadovo prašymu.

Kaip informavo Ministro Pirmininko atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė, susitikime buvo kalbama apie Kauno medicinos universiteto klinikų plėtrą. J.Pundzius premjerui G.Kirkilui pristatė KMUK plėtros projektą, kuriame didžiausias akcentas skirtas Skubios pagalbos teikimo centro įkūrimui bei įrengimui. Toks centras reikalingas, nes dabartinis KMUK Priėmimo skyrius yra per mažas.

Įkūrus modernų, šiuolaikiška medicinos įranga aprūpintą Skubios pagalbos teikimo centrą, ligoniams pagalba būtų teikiama vietoje. „Pavyzdžiui, naktį atvežtam ligoniui tokiame Centre būtų teikiama ne tik skubi pagalba, bet jei reikia, jis čia būtų ir operuojamas. Ir tik dieną ligonis galėtų būti perkeltas į planinio gydymo skyrių”, – sakė N.Pumprickaitė.

Tokio Centro projektavimo darbams reikia 3,5 milijono litų. Pasak N.Pumprickaitės, premjeras patikino, kad „kitų metų biudžete turėtų būti numatyti šie pinigai, kad būtų galima atlikti projektavimo darbus, o tada jau galima kalbėti, kiek reikia Centro statybai ir kt.”.

Premjeras G.Kirkilas domėjosi, ar Skubios pagalbos teikimo centro statybai būtų galima panaudoti ES struktūrinių fondų lėšas.

KMUK vadovas J.Pundzius premjerą taip pat informavo, kad Kauno medicinos universiteto studentai rezidentai rengiami ir Klinikose, o tai vyksta iš Klinikų vidinių finansinių resursų. J.Pundzius išreiškė pageidavimą, kad biudžete būtų surasta pinigų šiems studentams rengti.

J.Pundzius premjerą supažindino su Klinikų filialo – Onkologijos ligoninės situacija. „J.Pundzius informavo, kaip Onkologijos ligoninė veikia, kaip finansuojama. Klinikų vadovas sakė, kad Onkologijos ligoninė turi autonomiją ir galbūt bus svarstomos galimybės išplėsti Onkologijos ligoninės autonomijos galias”, – teigė N.Pumprickaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.