Socialliberalų rinkimų pinigai vėl sukėlė abejonių

Įtariama, kad Vilijos Blinkevičiūtės prezidentinės kampanijos dalis buvo finansuota slaptai

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) laukia Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) paaiškinimų dėl šios partijos iškeltos kandidatės 2004 metų Prezidento rinkimuose Vilijos Blinkevičiūtės galimai neskaidraus kampanijos finansavimo.

Sumokėjo už plakatus

Neoficialiomis žiniomis, VRK gavo kai kuriuos dokumentus, įrodančius, kad už dalį V.Blinkevičiūtės rinkimų kampanijos reklamos sumokėjo lošimų bendrovė „Mecom grupp”, susijusi su „Olympic Casino” tinklu. Tarp dokumentų neva yra ir sutartis dėl V.Blinevičiūtės plakatų pagaminimo. Sutartyje numatyta, kad „Mecom Grupp” už 70 tūkstančių litų iš išorinės reklamos bendrovės „JCDecaux Unicom” nuperka plakatų pagaminimo ir jų iškabinimo paslaugas.

2004 metų gegužę pasirašytoji sutartis juridiškai iš esmės yra tvarkinga, tačiau ji nebuvo fiksuota partijos ataskaitoje už Prezidento rinkimų kampanijai skirtas lėšas. Todėl galima manyti, kad 70 tūkst. litų buvo nuslėpti nuo rinkimų kampanijos lėšas kontroliuojančių VRK ir Mokesčių inspekcijos.

Galimai neskaidrų NS rinkimų kampanijos finansavimą tiriančios VRK darbo grupės vadovas Jonas Udris atsisako patvirtinti arba paneigti šias žinias. Jis tik patvirtina, kad „iš įvairių šaltinių gauti tam tikri dokumentai, kurie bus įvertinti artimiausiu metu”. Pats J.Udris teigė turįs savo asmeninę nuomonę apie gautus dokumentus, tačiau nenorėjo jos atskleisti, kol VRK pati neįvertins turimos informacijos.

Verdiktas – rytoj

VRK posėdis, kuriame bus kalbama apie galimai neskaidrų socialliberalų rinkimų kampanijos 2004 metais finansavimą, įvyks rytoj vidurdienį.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas taip pat nenorėjo komentuoti darbo grupės turimų dokumentų. Jis tik pabrėžė, kad bus laukiama NS pasiaiškinimo dėl naujų įtarimų.

2004 metų NS rinkimų štabui vadovavęs šios partijos atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis „Kauno dienai” sakė nieko nežinąs apie nedeklaruotą sutartį dėl V.Blinkevičiūtės plakatų gamybos ir iškabinimo stenduose. „Nemačiau jos akyse ir tikrai pats jos nesudarinėjau”, – tvirtino V.Pliusnis.

Gali tekti tirti mokesčių inspektoriams

NS finansinėje ataskaitoje už 2004 metus nurodyta, kad birželio 1 dieną šiai partijai „Mecom Grupp” pervedė 70 tūkst. litų. Dar 30 tūkst. litų 2004 metų gegužės pabaigoje ši bendrovė skyrė V.Blinkevičiūtės rinkimų kampanijai.

Pati V.Blinkevičiūtė, dabar priklausanti socialdemokratams, tvirtino, kad naujai atskleisti faktai jos nekompromituoja. „Aš asmeniškai niekieno pagalbos neprašiau. Labai gaila, jei kažkas ką nors pažeidė”, – teigė socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Z.Vaigauskas teigė, kad, pasitvirtinus įtarimams, visa medžiaga bus perduota Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.