Angelų sargų dieną – šventė ir miestui

Vakar šalies policijos pajėgos šventė Angelų sargų dieną. Pasvalio rajono pareigūnams ir buvusiems jų kolegoms buvo surengta šventė su vaišėmis. Panevėžio policininkai ta proga patys surengė šventę visiems miesto gyventojams.
Angelų sargų – policijos pareigūnų profesinė šventė vakar Panevėžyje buvo paminėta šv. Mišiomis Kristaus Karaliaus katedroje, iškilmingu pareigūnų paradu ir renginių gausa miesto centre: jau tradicinėmis tapusiomis policijos darbuotojų įvairių sporto šakų varžybomis, rudeninių puokščių, vaikų piešinių parodomis, rašinių konkursais. Šiemet prie jų dar prisidėjo radijo laidų ciklas bei televizijos laida apie policijos pareigūnus.

Šventės dieną už puikius darbo rezultatus įvairiomis padėkomis, atminimo ginklais ir medaliais apdovanotas didelis būrys pareigūnų. Kai kuriems jų apdovanojimus jau įteikė Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Stanislovas Poliakas, kitiems atsiimti teks vykti į sostinę. Be to, daugeliui policijos pareigūnų pareikštos apskrities viršininko, Savivaldybės mero, Savivaldybės administracijos direktoriaus bei VPK viršininko padėkos.

Šventės dieną – atrakcijos miestiečiams

Po Mišių ir palaiminimo bažnyčioje pareigūnų rikiuotė, lydima pučiamųjų orkestro „Garsas” muzikantų, atžygiavo į Laisvės aikštę, kur, nors iš pradžių negausiai, rinkosi panevėžiečiai. Jie neliko nuvilti: apie darbą pasakojo kriminalistai, vaikų džiaugsmui, sugebėjimus demonstravo kinologų tarnybos augintinis vilkšunis Gizmo, jau ne kartą pasižymėjęs per narkotikų paieškos operacijas.

Prie tiesiog aikštėje įsikūrusio policijos Prevencinio skyriaus stendo ir suaugusieji, ir vaikai galėjo ne tik gauti atmintines, kaip elgtis ištikus vienam ar kitam nenumatytam atvejui, bet ir vagysčių prevencijai pažymėti savo mobiliuosius telefonus.

Eismo priežiūros skyriaus pareigūnai sudarė galimybę kiekvienam norinčiam pasitikrinti alkoholio matuokliu. Tiesa, šiai procedūrai ryžosi tik keletas vyriškių. Į policijos šventę atėję panevėžiečiai labiau domėjosi avarijų statistika.

Taip pat miestiečiai galėjo savo akimis išvysti specialų sulaikytųjų konvojavimo automobilį. Bene didžiausio paauglių ir jaunimo susidomėjimo sulaukė policijos ginklus demonstruojantys pareigūnai. Čia kiekvienas galėjo pasimatuoti specialų policininko šalmą, palaikyti rankose tikrą ginklą ar patirti elektrošoką. Smalsiausieji turėjo retą galimybę susipažinti su Kriminalistinių ekspertizių skyriaus pareigūnų darbe naudojamomis įvairiomis priemonėmis.

Pasvaliečius apipylė dovanomis

Vakar Pasvalio krašto muziejuje susirinkęs gausūs būrys sveikintojų Pasvalio rajono policijos komisariato darbuotojams nešykštėjo prasmingų linkėjimų, sveikinimų. Dauguma jų, teikdami simboliškas dovanas ir gėles, akcentavo, kad policijos darbuotojai turėtų būti ne tik baudėjai, bet ir kiekvieno žmogaus pagalbininkai.

Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios dekanas Algis Neverauskas buvo kitokios nuomonės. Jis pareiškė, kad policijos pareigūnai turėtų bausti pagal įstatymus tiek paprastą žmogelį, tiek prezidentą. „Jei pažeisiu taisykles, neišskirkite ir manęs, bauskite”, – paprašė dvasininkas.

Sveikinimo žodžius tardamas Seimo narys pasvalietis Antanas Matulas irgi buvo savikritiškas ir drąsiai prisipažino ne visada prisisegantis saugos diržą bei ne kartą viršijęs greitį.

Seimūnas incidento nepamiršo

Pasirodo, parlamentaras A.Matulas dar nepamiršo prieš kelis mėnesius vykusio incidento Panevėžio rajono Tiltagalių kaime, apie kurį rašė ir PB, kai susidūrė su gretimo Geležių kaimo vietos žmones terorizuojančia banditų gauja. Kaip jau žinoma, tada seimūnas liko sveikutėlis, tačiau buvo sumušti jo ginti stoję policijos pareigūnai.

„Mane iki šiol dėl ano įvykio atakuoja žurnalistai. Visai neseniai atsisakiau duoti interviu televizijai, nes tyrėja man išsaiškino, jog negalima atskleisti ikiteisminio tyrimo detalių. Tačiau kas iš to. Vis tiek patekau į televiziją, vienoje jų paskelbtame konkurse garsiausioms muštynėms išrinkti – ir minėtas incidentas”, – kaip žirnius bėrė seimūnas.

Parlamentaras pastebėjo, kad prieš Policijos dieną parduotuvėse neliko suvenyrų – angelų. Tačiau jam pavyko gauti vieną jų, skaitantį knygą. Dovana atiteko Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkui Mariui Jablonskui. Jam jis šmaikščiai patarė ir toliau būti geram vadovui – mažiau kištis į gerą pavaldinių darbą.

Pasvalio policijos pareigūnus tądien sveikino Savivaldybės atstovai, medikai, kariai, pasieniečiai, ugniagesiai bei su jų darbu artimai susiję prokuratūros, teismo darbuotojai. Kalbų būta daug, dovanų – irgi. Tačiau originaliausias sveikintojas tąsyk buvo verslininkas pasvalietis Juozas Stulga. Nuskambėjo garsūs plojimai, palydėti šūksnių, kai jis iš įspūdingo futliaro ištraukė rusiško automato formos alkoholinio gėrimo butelį. PB J.Stulga prisipažino jį specialiai šia proga pirkęs Latvijos sostinėje Rygoje.

Po vidurvasarį ištikusios netikėtos ligos sveikstantis Pasvalio rajono tarybos narys verslininkas Rimas Želvys irgi tarė sveikinimo žodžius policijai. Nepašykštėjo ir vaišių. PB duominis, šventinį vakarą Pasvalio policijos pareigūnai bei jų svečiai praleido R.Želviui priklausančiame garsiajame Balsių malūne. Tiesa, – ne visi. Dalis policijos darbuotojų turėjo kantriai likti tarnybos vietose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.