Talentingo menininko sugrįžimas

Rytoj, spalio spalio 3 dieną, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje Vilniuje koncertuoja pianistas

Rimantas Vingras iš Didžiosios Britanijos

Šiauliai į pasaulį palydėjo daug talentingų muzikų. Tarp jų nuolat prisimename operos solistus Antaniną Dambrauskaitę ir Virgilijų Noreiką, pianistus Dainių ir Gitį Trinkūnus, kompozitorių Vytautą Laurušą, smuikininką Eugenijų Paulauską. Malonu, kad šiauliečių kopimo į meno aukštumas procesas nenutrūksta ir pastaraisiais metais. Džiugina, kad aktyvia muzikine veikla užsienio šalyse ryškiai pasirodė taip pat šiaulietis pianistas Rimantas Vingras, mokęsis M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, studijavęs Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje, tobulinęsis Cincinačio universiteto doktorantūroje JAV.

1996-1999 metais dirbo Šiaulių universiteto muzikos katedros, vėliau Cincinačio universiteto muzikos koledžo parengiamojo skyriaus dėstytoju. Nuo 2002 iki 2005 metų kasmet vedė meistriškumo kursus Omahos (JAV) Universiteto muzikos skyriaus fortepijono specialybės studentams. 2004 ir 2005 metais buvo Amerikos muzikos studijų stipendijos konkurso Cincinačio regiono žiuri narys. 2002-2005 metais – koncertų ciklo „Music at Covenant Cincinnati” meno vadovas.

Kaip solistas koncertavo Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje bei JAV. Kaip akompanuotojas ir kamerinės muzikos atlikėjas dalyvavo keliuose JAV muzikos festivaliuose. 2005 metais su dainininke Audrey Luna koncertavo Thomo Manno ir Pažaislio festivaliuose. Nuo 2001 metų nuolat koncertuoja su violončelininku Davidu Low (JAV).

2002-2004 metais dirbo operos akompanuotoju Cincinačio universiteto operos fakultete bei „Sorg operos” kompanijoje. 2004 metais Mičigane (JAV), skaitė paskaitą „Muzika ir Simbolis: Skriabinas, Čiurlionis ir Baltrušaitis”, 2005 metais Cincinačio universitete – „Theodoro Adorno kūrinių ir meno teorijos jungtys”, taip pat dalyvavo Čikagos lietuvių bendruomenės renginiuose.

Nuo 2005 metų gyvena Londone. Šių metų birželio mėnesį pasirodė Kembridžo muzikos draugijos organizuotame koncerte.

Viešėdamas Lietuvoje pianistas Rimantas Vingras skambins Johanną Sebastianą Bachą, Franzą Schubertą, Aleksandrą Skriabiną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.