Praktiški ir stilingi vonios aksesuarai

Aksesuarai… Reta moteris dėl jų nesuka sau galvos. Taip, jie nėra būtini, tačiau padeda žmogui tapti spalvingesniam, išskirtiniam. Šiek tiek kitokie aksesuarai gali nuspalvinti ir atnaujinti ne tik jus pačius, bet ir jūsų namus, kambarį ar net vonią.

Be chaoso

Stresas yra mūsų kasdienybės palydovas: nesėkmės darbe, į problemas vis įsiveliantys vaikai, šuns apgraužti batai ar kitaip sugadina nuotaika. Kiekvienas turime savo pamėgtą būdą stresui sumažinti, pavyzdžiui, suvalgyti šokolado arba nueiti apsipirkti. Valandėlė karštoje vonioje gali atpalaiduoti ne ką blogiau. Be to, juk joje prasideda kiekvienas rytas, ji yra ir paskutinė lankytina vieta prieš nakties miegą. Taigi jei ryte dar užmiegotomis akimis atėję į vonią paslystume užlipę ant muilo gabalėlio ar (dar blogiau) nerastume savo dantų šepetėlio, nuotaika gali subjurti visai dienai.

Tvarką ir estetinį vaizdą sukuria funkcionalūs ir gražūs vonios aksesuarai. Jie padeda išvengti chaoso vonios kambaryje. Tuomet muilas – visuomet muilinėje, sausas ir švarus rankšluostis – ant jam laikyti skirtos kabyklos, o dantų šepetėlis toje pačioje vietoje – specialiame puodelyje ar stiklinėje.

Kur viską sudėti?

Vonios kambarį retai sudaro tik prausimosi kriauklė ir keraminė vonia ar dušo kabina. Yra aibė kitokių reikalingų ir nereikalingų daiktelių, higienos priemonių, mielų smulkmenų. Visa tai reikia kažkur patalpinti, tvarkingai sudėlioti. Problemą puikiai išspręstų nedidelė talpi spintelė. Šį baldą galima pastatyti šalia kriauklės ar tiesiog pakabinti ant sienos. Svarbiausia, kad spintelė būtų nesunkiai pasiekiama ir ieškant svarbaus daikto nereikėtų blaškytis po visą vonios kambarį. Jei jūsų vonioje nėra baldų, tikriausiai neapsieinate be lentynėlių. Šis variantas dar patogesnis, kadangi užima mažiau vietos, be to, nereikia vargintis ir varstyti durelių. Lentynėles įprasta gaminti iš stiklo ir tvirtinti metaliniais laikikliais. Yra ir stilingų medinių ar modernių metalinių lentynų. Lentynėles patogiausia montuoti po veidrodžiu, tačiau galima tokio pat stiliaus lentyną pakabinti ir kitur.

Sienos – puiki vieta žvakėms, dekoratyviniams aksesuarams, dirbtinėms gėlėms.

Kad būtų jauku ir patogu

Padrikai išmėtyti rankšluosčiai vonios kambariui taip pat nesuteikia jaukumo. Čia nepadės net virš vonios įtemptos virvės, ant kurių pakabintas net gražus rankšluostis gali atrodyti kaip paprasčiausias grindų skuduras. Ar kada teko paskubomis griebiant nuo virvės rankšluostį numesti visus kitus kabojusius daiktus? Taigi nereikėtų pamiršti kabliukų ir specialių laikiklių rankšluosčiams kabinti. Svarbiausia, kad jie būtų itin stiprūs ir pritvirtinti strategiškai patogioje vietoje. Gražiai sulankstyti ir lentynoje sudėlioti rankšluosčiai irgi atrodo tvarkingai.

Pastaruoju metu didėja patogių, prie sienos montuojamų dantų šepetėlių laikiklių paklausa. Jie ne tik stilingi, bet ir patogūs, reikalauja mažiau priežiūros: juose nesikaupia vanduo ir nešvarumai, be to, skirtingai nei pastatomi indeliai, jie nenuvirsta.

Dažnai vonioje ir skalbiama. Jei nenorite laipioti po nešvarių skalbinių krūvą, o jūsų vonios kambarys gana erdvus, patartina įsigyti skalbinių krepšį. Pasirinkimas iš tiesų didelis: yra įvairių formų, dydžių bei iš skirtingų medžiagų pagamintų krepšių.

Paprasta – ne prasta

Šiandien galima sukomplektuoti vienas prie kito derančius vonios baldus ir aksesuarus: šiukšlių dėžes, veidrodžius, tualetinio popieriaus ar šepečių laikiklius, kilimėlius. Visa tai gali padėti vonios kambarį sutvarkyti taip, kad ir jums, ir svečiams būtų patogu ir malonu į jį užsukti. Perkrautas kelių kvadratinių metrų kambarėlis tikrai atrodys nekaip, tačiau pasitelkus fantaziją ir truputį lėšų net ir beviltiškas vonios kambarys gali sužibėti naujai. Praktiška nebūtinai turi būti paprasta, o paprasta – prasta. Naudodami vonios aksesuarus nesunkiai galime pakeisti ar iš naujo sukurti norimą namų stilių.

Turint lėšų į pagalbą galima pasitelkti ir dizainerius. Vonios aksesuarai – išties puiki terpė pasireikšti menininkų išmonei, tačiau autorinių darbų kainos nemažos. Jei negalite sau leisti arba tiesiog nenorite savo vonios kambario paversti meno rojumi, stilių kurkite patys. Tai nėra sunku.

Jei pageidaujate paprasto, šilto ir jaukaus kambario, rinkitės medžio dirbinius. Solidžiai atrodo metalo ir akmens dirbiniai. Sukurti modernų stilių padės blizgūs metaliniai aksesuarai. Šiuo metu prekyboje labai daug juodos spalvos baldų ir interjero detalių. Su šaltomis spalvomis reikėtų būti atsargiems. Juk nenorite vos įžengę į vonios kambarį pajusti šiurpstant odą. Jei trūksta jaukumo, visada galite naudoti žvakes, eterinius aliejus, paveikslus ar brangių žmonių nuotraukas. Šiltas emocijas suteikiantys daiktai tinka visose patalpose, tik nereikia jų perkrauti. Svarbiausia, kad kiekvienas apsilankymas vonios kambaryje jums patiems teiktų tik teigiamas emocijas.

Išvengti netvarkos ir sudėlioti visus daiktus į savo vietas – tai dar ne viskas. Naudodami vonios aksesuarus galime sukurti norimą stilių ir jaukią aplinką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.