„Žalgiris” galvoja apie dar vieną žaidėją

Atsinaujinusią komandą pristatę Kauno „Žalgirio” vadovai neatmeta galimybės, kad ekipoje gali atsirasti dar vienas naujokas

Naujame Kauno „Žalgirio” sporto centre vakar surengtas atsinaujinusios legendinės komandos pristatymas. „Žalgirio” vyriausiasis treneris latvis Ainaras Bagatskis pažymėjo, kad šį sezoną komanda yra labai jauna, jai trūksta patirties. „Svarbu laikas, o jo mes, deja, neturime. Tačiau viskas turėtų būti gerai, jei laikysimės pagrindinio principo: mes, o ne aš ar tu”, – kalbėjo „Žalgirio” strategas.

Per komandos pristatymą „Žalgirio” kapitonas amerikietis Tanoka Beardas, vakar šventęs 35-ąjį gimtadienį, visų praėjusio sezono žaidėjų, savo ir klubo vadovybės vardu pasveikino „Žalgirio” naujokus. Amerikietis jiems ir įteikė „Žalgirio” marškinėlius. Marcelui Machado atiteko penktuoju numeriu pažymėti marškinėliai, Vaidotui Pečiukui – 7-uoju, Vyteniui Jasikevičiui – 10-uoju, kroatui Marko Popovičiui – 24-uoju, suomiui Hanno Mottolai – 25-uoju, o serbui Vladimirui Stimacui – 31-uoju. Štimacas ir Jasikevčius į „Žalgirį” atėjo iš Kauno klubo jaunimo komandos, Pečiukas praeitą sezoną rungtyniavo Klaipėdos „Neptūne”, o Machado, Popovičius ir Mottola žaidė užsienyje. Beje, suomis sulaukė ypatingo Beardo dėmesio, mat jis mokėsi gimtojo Beardo miesto Jutos koledže, o vėliau kėlė daug sunkumų žaisdamas Bolonijos „Skipper” komandoje.

„Tada buvome priešai, dabar tapsime draugais”, – šypsojosi amerikietis.

Vienas komandos senbuvių Vidas Ginevičius sakė, kad prieš sezoną žalgiriečių nuotaikos yra puikios. „Net nejuntame, kad komandoje tiek daug naujokų. Be to, šiemet itin anksti sukomplektuota komanda. Paprastai net iki Naujųjų metų nežinodavome visų, kas žais komandoje, o dabar visi lyg ir aiškūs”, – sakė Ginevičius.

Pasak „Žalgirio” viceprezidento Gedimino Navikausko, šį sezoną komandos biudžetas bus nuo 13 iki 15 mln. litų. „Tiksliai įvardyti dar negalime, nes viskas priklausys nuo to, ar nebus papildomų pirkinių. Kaip suprantate, kalbu apie susižeidusį brazilą Machado. Jau priimti sprendimai, netrukus apie juos sužinosite, o galutinai viską nuspręsime kartu su klubo prezidentu Arvydu Saboniu. Šiemet galėjome pirkti aukštesnio lygio žaidėjų, tad, suprantama, ir uždaviniai komandai keliami didesni – laimėti Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų čempionatus, Lietuvos krepšinio federacijos taurę, o Eurolygoje – patekti į atkrintamąsias varžybas”, – sakė Navikauskas.

Paklaustas, ar lengviau bus kovoti turint didesnį biudžetą, Ginevičius atsakė filosofiškai: „Aikštelėje juk žaidžia ne pinigai”.

Pirmąsias oficialias naujo sezono rungtynes „Žalgiris” žais šiandien Kauno sporto halėje su Talino „Kalev” ekipa. „Žalgirio” vadovai sezono atidarymo proga žiūrovams pažadėjo surengti šventę su muzika ir šokiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.