„Alma mater musicalis”: keturioliktasis koncertų sezonas

Lietuvos muzikų rėmimo fondas, artėdamas prie savo veiklos penkiolikos metų sukakties, parengė naujus klausytojų pamėgtų programų koncertinius ciklus

Kiekvieną rudenį, kai po atostogų grįžta akademinė visuomenė, o auditorijose pasirodo nauja studentų karta, Muzikų rėmimo fondas pradeda „Alma mater musicalis” koncertų sezoną. Šiemet jis – jau keturioliktasis. Klausytojų laukia labai įdomi, turininga koncertinė programa. Dainuos visų mylimas ir visada laukiamas solistas Virgilijus Noreika, diriguos prof. Saulius Sondeckis, girdėsime Šiaulių kamerinį chorą „Polifonija”. Savo eiles skaitys poetas Valstybinės premijos laureatas Algimantas Baltakis, o jo tekstais sukurtas dainas atliks Judita Leitaitė ir choras „Vytis”. Du vakarai bus skirti Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų kūrybai. Tai vakaras, skirtas kompozitoriaus prof. Vytauto Laurušo kūrybai, dalyvaus Vilniaus valstybinis kvartetas, žymūs solistai. Koncertinio ciklo lankytojai išgirs savo kūrybą skaitantį poetą Aidą Marčėną, o jo vakarą praturtins žinomas choras „Jauna muzika”. Koncertinis sezonas baigsis koncertu, per kurį Vakarų klasiką ir Mikalojų Konstantiną Čiurlionį skambins pianistas iš Argentinos Aleksandras Panizza.

Pirmadienį, spalio 2 dieną, 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje jau prasideda keturioliktasis „Alma mater musicalis” koncertinis sezonas. Pirmajame koncerte – Wolfgango Amadeus Mozarto kūriniai. Taip paminėsime didžiojo kompozitoriaus 250-ąsias gimimo metines. Muzikuos Vilniaus universiteto kamerinės muzikos ansamblis (meno vadovas Paulius Koncė), solistai: Justinas Linkevičius, Rūta Kaladytė-Lokominienė, Raminta Vaicekauskaitė. Diriguos maestro Saulius Sondeckis, jo vadovaujamas kamerinis orkestras į plokšteles įrašė visas Mozarto simfonijas ir 27 fortepijoninius koncertus. Sondeckio meninė veikla įvertinta daugeliu premijų ir garbės vardų, Danijos, Lenkijos, Austrijos, Estijos, Lietuvos ordinais. Koncertų programėlėje šį klausytojų pamėgtą ciklą Vilniaus universiteto rektorius akademikas Benediktas Juodka vertina taip: „Alma mater musicalis” renginiai tebūna ir toliau gausiai lankomu mažuoju muzikos universitetu”. Klausytojai laukiami septynių koncertų cikle nuo spalio iki balandžio, kiekvieno mėnesio pirmą pirmadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.