Prasideda įmonių rezultatų skelbimo maratonas

Vakar rinkoje buvo juntamos laukimo nuotaikos, nes pardavėjai atsitraukė. Greičiausiai tokius pokyčius lėmė tai, jog nuo kitos savaitės įmonės pradės skelbti savo pelną ir apyvartą už tris šių metų ketvirčius. Iš viso vakar biržoje akcijų perleista už 5,2 mln. litų, sandorių skaičius siekė 581, brangusių ir pigusių pozicijų santykis buvo 19 ir 7. Didžiausia apyvarta išsiskyrė „Snaigės” akcijos. Jų perleista už 2,1 mln. litų, kaina pakilo 1,05 proc. – iki 8,64 lito.

Vėl sulaukta kontroversiškos informacijos apie „Mažeikių naftą”. Kazachstano valstybinis naftos ir dujų koncernas „KazMunayGaz” tvirtina, jog nėra sutaręs tiekti žaliavą Lenkijos koncerno perkamai Mažeikių įmonei. Anksčiau buvo skelbta, kad pasirašyta naftos tiekimo sutartis, pagal kurią per du mėnesius įmonei turėtų būti geležinkeliais atgabenta apie 350 tūkst. tonų naftos. Be to, Lenkijos koncernas „PKN Orlen” iki šiol nėra pateikęs Europos Komisijai prašymo leisti pirkti Mažeikių naftos kompleksą. Bet kuriuo atveju lenkai tikisi sandorį užbaigti iki šių metų pabaigos. Nepaisant to, rinkoje sklando gandai, kad „PKN Orlen” gali svarstyti galimybę pasitraukti iš sandorio, nes Rusijai liepą nutraukus naftos tiekimą naftotiekiu gerokai sumažėjo „Mažeikių naftos” perdirbimo marža ir – atitinkamai – akcijų kaina. Rinkoje nekantriai laukiama sandorio baigties, nes tai sumažintų investuotojų nervinę įtampą bei atlaisvintų nemažai pinigų (dėl galimo oficialaus pasiūlymo), kurių dalis, tikėtina, būtų reinvestuota į kitas akcijas. „Mažeikių naftos” akcijos vakar pabrango 0,23 proc. – iki 8,67 lito, apyvarta siekė 160 tūkst. litų.

Nemažo investuotojų dėmesio sulaukė Rytų skirstomieji tinklai. Jų akcijos pabrango 2,32 proc. – iki 3,09 lito, apyvarta siekė 161 tūkst. litų. Spaudoje pasirodė informacija, esą netrukus turėtų paaiškėti, kas rengs pastarosios bendrovės privatizavimo tikslingumo studiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.