Prasimušti į Baltijos lygą bus sunkiau

Marijampolės „Sūduvos” krepšininkai, šį sezoną per LKL pirmenybes net aplenkę kelias komandas, kitą sezoną gali likti už SEB BBL borto

Šiandien dvejomis rungtynėmis prasideda trečiasis Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) sezonas, per kurį rungtyniaus keturiolika Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyrų krepšinio klubų, suskirstytų į du pogrupius. Juose komandos sužais du ratus, vėliau po tris stipriausias abiejų pogrupių ekipas sudarys I divizioną, o aštuonios likusios komandos tęs kovas II divizione. I diviziono dvi stipriausios komandos pateks tiesiai į SEB BBL finalo ketvertą, kuris balandžio mėnesį vyks Rygoje, o kitos šešios I diviziono ir dvi stipriausios II diviziono komandos dėl kelialapių į finalo ketvertą kovos per atkrintamąsias varžybas.

Naujokų bus mažai

Šį sezoną SEB BBL varžybose dalyvaus keturiolika komandų, o kitą sezoną jų sumažės iki dvylikos. Devynios stipriausios šio sezono komandos užsitikrins kelialapius į SEB BBL varžybas ir kitam sezonui, dar tris ekipas į Baltijos šalių varžybas deleguos nacionalinės lygos. Tad gali būti, kad Marijampolės „Sūduvos” krepšininkai į SEB BBL neprasimuš net ir užėmę gana aukštą vietą LKL pirmenybėse. Jei aukščiau jų LKL čempionate bus komanda, nepatekusi į šio sezono SEB BBL geriausiųjų devynetuką, vieta tarptautinėse varžybose atiteks jai. Tuo tarpu SEB BBL sėkmingai pasirodžiusi, bet žemiau už „Sūduvą” LKL čempionate likusi komanda ir toliau žaistų elitinėje Baltijos šalių lygoje.

SEB BBL vykdomasis direktorius Mindaugas Balčiūnas neigė, kad lyga darosi uždara, bet jau aišku, jog 2007-2008 metų sezoną SEB BBL žais devynios tos pačios ekipos kaip ir šį – naujokų galės būti tik trys. Jei visos keturios latvių ir dvi estų komandos šį sezoną patektų tarp

aštuonių stipriausiųjų, kitą sezoną kaimynai gautų po vieną papildomą vietą, o Lietuvai jų liktų tik keturios.

Didžiausią biudžetą tarp SEB BBL dalyvių kitą sezoną vėl turės didieji Lietuvos klubai: Kauno „Žalgiris” – 13 mln., Vilniaus „Lietuvos rytas” – 12 mln. litų. Toliau eina dvi Latvijos ekipos: „Ventspils” – 4,5 mln., „ASK Riga” – 4 mln. litų. Abi Estijos komandos – Talino „Kalev/Cramo” ir Tartu „Rock” – disponuoja po 3,3 mln. litų biudžetu.

Estai nuolat didina krepšininkams skiriamas lėšas, bet sportiniai kaimynų rezultatai negerėja. „Jiems buvo siunčiami signalai, kad reikia pasitempti. Perspėjome, kad kaimynai sukrustų, nes Lietuvos klubų dominavimas kelia grėsmę tolesnei Baltijos lygos egzistencijai”, – sakė Balčiūnas.

„Rock” vasarą prisiviliojo keletą garsių krepšininkų – Martiną Muurseppą, Gerdą Kullamae, Tanielį Teiną, o vyriausiojo trenerio pareigas pradėjo eiti Algirdas Brazys. Tuo tarpo „Kalev”, kuriam paskatinti praeitą sezoną Talinui buvo patikėtas finalo šešeto turnyras, vėl nuvylė. Tarp komandos naujokų nėra žinomų vardų, o vyriausiuoju treneriu įdarbintas serbas Veselinas Matičius ne taip seniai buvo išmestas iš Lenkijos rinktinės.

„Nežinia, ar estai po prasto trenerio nepasirinko dar prastesnio”, – prisipažino Balčiūnas.

Labdara už tritaškius

Kiek į priekį pažengs SEB BBL sporto atžvilgiu, – nežinia. Tačiau už krepšinio aikštės ribų lyga nuveikė tikrai didelį darbą. Per komandos pristatymą vakar SEB BBL sezono dainą atliko grupė NEO, o per visą sezoną lyga vykdys keletą pramoginių ir socialinių akcijų. Pagrindinė – „SEB BBL Triple Effect”. Per ją visi krepšininkų pataikyti tritaškiai metimai bus sumuojami bei įvertinami po 2 eurus. Po sezono visi pinigai už taiklius tritaškius metimus bus paaukoti vaikų globos namams visose trijose Baltijos šalyse. Per akciją tikimasi sukaupti apie 6 tūkst. eurų.

Šį sezoną taip pat bus nustatyta geriausia komandų palaikymo šokėjų grupė, o lygos vadovai žadėjo krepšinio gerbėjus nudžiuginti metų pabaigoje išleidžiamomis SEB BBL krepšininkų kortelėmis. Taip pat lyga skirs stipendiją geriausio mokslinio tyrimo, susijusio su SEB BBL, autoriui. Dar viena lygos naujovė skirta filmų mėgėjams. Nuo šiol internete bus galima išsinuomoti geriausių SEB BBL rungtynių įrašus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.