„Darbiečių” stovykloje – detektyvas dėl europarlamentarės

Neramios dienos Darbo partijoje (DP) nesibaigia. Vakar „darbiečių” mintis sujaukė žinia, esą partiją ryžosi palikti europarlamentarė Ona Juknevičienė.

Iš pradžių pripažinta, kad DP centrinę būstinę pasiekė atitinkamas jos pareiškimas, bet vėliau imta aiškinti, jog tai melaginga žinia. Tarp kai kurių „darbiečių” netilo kalbos, kad Juknevičienė tiesiog susvyravo. Pati europarlamentarė, vakar vakare LŽ paklausta, ar nesitraukia iš DP, ryžtingai atsakė: „Ne”. Ji teisinosi neturinti laiko kalbėti telefonu, mat skubanti į lėktuvą.

DP pirmininkas Kęstutis Daukšys tikino nežinąs aplinkybių, kurios sukėlė svarstymus apie Juknevičienės išėjimą iš partijos. „Mudu šiandien kalbėjomės, ji nieko panašaus neužsiminė”, – teigė DP vadovas. Kita vertus, jis pabrėžė, kad šiandien partijos vadovybė ketina susitikti su visais DP europarlamentarais. Po šio pokalbio Daukšys esąs pasiryžęs suteikti oficialius komentarus ir dėl Juknevičienės.

Kiek atviresnis vakar buvo parlamentinės DP frakcijos seniūnas Jonas Pinskus. Jis teigė sulaukęs prieštaringų žinių apie Juknevičienės pasitraukimą iš partijos. „Iš pradžių lyg ir taip, dabar – lyg ir ne. Negaliu garantuoti”, – kalbėjo Pinskus. Kiek vėliau jis pasitikslino informaciją DP centrinėje būstinėje. „Man pasakė, kad buvo gautas melagingas pranešimas”, – tikino DP frakcijos Seime seniūnas, paklaustas, ar iš tiesų Juknevičienė partijos vadovybei buvo atsiuntusi pareiškimą dėl pasitraukimo iš partijos.

Į Europos Parlamentą Juknevičienė išrinkta 2004 metais. Kaip ir likusieji keturi DP atstovai šioje euroinstitucijoje, ji priklauso Liberalų ir demokratų aljansui už Europą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.