Sukčiavusiai lažybų punkto darbuotojai – teismo verdiktas

Kauno miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą pirmojoje miesto kriminaliniame metraštyje baudžiamojoje byloje, iškeltoje lažybų punkto darbuotojai dėl sukčiavimo. Kad būtent taip kvalifikuotų jos nusikalstamą veiką, ikiteisminį tyrimą atlikusiems Santakos policijos komisariato tyrėjams teko pasukti galvas. Tyrimas buvo pradėtas dėl turtinės žalos padarymo apgaule.

Apie nesąžiningą savo pavaldinę policijai pranešė pati „Orakulo” lažybų punkto, įsikūrusio Baltų prospekte, vedėja. Tai paskelbta po to, kai apsivogusioji per vedėjos duotą terminą nesugebėjo surinkti pinigų, kad padengtų padarytus nuostolius.

20-metę pražudė ne tik godumas, bet ir patiklumas. Jau padavusi pareiškimą išeiti iš darbo, ji neatsispyrė pagundai pačiai pabandyti pagauti „laimės paukštę”. Kasdien matant, kaip kažkas, užstatęs 100 litų, kitą dieną atsiima dvigubai tiek, tokia pagunda turbūt lydi nuolat.

Pasikonsultavus su kai kuriais klientais, kurie galimai turėjo tikslų nebūti nuoširdūs, ši statymų priėmėja išmušė kasoje apie dešimt fiktyvių čekių įvairiomis sumomis. Bendra suma neva statant už įvairių sporto šakų rezultatus (teniso, futbolo, krepšinio) siekė 6 500 litų. Viltasi, nenusigręžus sėkmei, grąžinti ne tik skolą, bet dar ir įsidėti galbūt tiek pat į piniginę.

Afera baigėsi visišku fiasko: 20-metė liko skolinga lažybų punktui pusseptinto tūkstančio litų. Tiek pralošta per savaitę.

Galbūt būtų nueita dar toliau, bet atėjo laikas kasą perduoti. Neliko nieko kito, kaip prisipažinti vedėjai, apeliuojant į jos gailestingumą. Apsirikta ir šį kartą.

Tačiau Kauno miesto apylinkės teismas teisiamajai už sukčiavimą dar buvo pakankamai gailestingas. Jai grėsė piniginė bauda nuo 1 minimalaus gyvenimo lygio (125 litų) iki 100 (12 500 litų). 20-metė nubausta 625 litų bauda. Tačiau ir šioje situacijoje ji apsiskaičiavo. Jeigu būtų grąžinusi lažybų punktui sukčiavimu padarytus nuostolius, buvo galima pasinaudoti susitaikymo galimybe. Dabar turės sumokėti baudą, skolą grąžinti vis tiek teks, o biografiją dar papuoš ir teistumas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.