“Senukuose” sužalota pirkėja

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimų darbų saugos pažeidimų „Megoje” įsikūrusiame „Senukų” prekybos centre. Į pareigūnus su tokia prašymu kreipėsi 29-erių metų kaunietė, sužalota šio prekybos centro Buitinės technikos skyriaus ekspozicijoje, ieškant tinkamos prekės. Pirkėjos teigimu, ant jos užkrito nepritvirtintas gartraukio kaminas.

„Kauno dienai” nukentėjusioji sakė iki šiol nelabai valdanti kairės rankos pirštus: sužalotas delnas. Traumatologijos specialistai įtaria, kad gali būti pažeistas nervas arba sausgyslė. Tai paaiškės, tik perrišant perpjautą delną.

Nukentėjusioji prisipažįsta kreipusis į policiją ne tik išgąsdinta medikų prognozių, bet ir įžeista „Senukų” darbuotojų abejingumo. „Jau antra savaitė ne tik turiu nedarbingumo lapelį, nebegaliu vairuoti automobilio, bet ir nesugebu atlikti elementariausių buities darbų”, – teigė dienraščiui viename Kauno viešbutyje vadybininke dirbanti moteris, tvirtindama, kad nėra apsidraudusi, kartu ir atsakydama į klausimą, kodėl kreipėsi į policiją tik praėjus kelioms dienoms po įvykio.

Moteris pasakojo, tą atmintiną praėjusio pirmadienio vakarą užsukusi į „Megos” „Senukus” su draugais. Šiandien pastarieji – vieninteliai jos liudytojai. Nors, nukentėjusiosios įsitikinimu, įvykį turėjo įamžinti „Senukų” prekybos salėse įrengtos vaizdo kameros, kažin ar prekybos centro administracija norės šį įrašą išsaugoti.

Nukentėjusioji prisipažįsta palietusi ją sužalojusį gartraukį ranka, rodydama jį draugui kaip labiausiai patikusią prekę. Tačiau to užteko, kad tą pačią akimirką ant jos visu svoriu užkristų šio kaminas. Laimė, spėta laiku sureaguoti ir atmušti ant peties ties kaklu besileidžiantį aštriabriaunį metalo gabalą ranka. „Aš juk galėjau būti mirtinai traumuota”, – net praėjus daugiau kaip savaitei vis dar nepajėgia suvaldyti susijaudinimo nukentėjusioji. Pašnekovės teigimu, įvykio metu nuo patirto skausmo, kamino briaunai įsmigus į ranką, ji pusiau prarado sąmonę, todėl kas buvo toliau prisimena tik pro miglas: kad parduotuvės darbuotojai atnešė tvarsčio, tačiau tuo jų misija ir baigėsi. Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės traumatologams, kurie susiuvo sužalotą delną, tą vakarą ją nuvežė draugai.

Kaip aiškėja, tą vakarą dirbę minėto „Senukų” skyriaus darbuotojai ne tik kad neiškvietė nukentėjusiajai greitosios pagalbos medikų, bet ir nepranešė apie šį įvykį nei Valstybinei darbo inspekcijai, nei parduotuvės administracijai. Kad nebuvo informuota pastaroji, nukentėjusioji teigia sužinojusi, kai kitą dieną atvyko į „Senukus” jau su pareiškimu, kuriame reikalavo ir kompensacijos už patirtą žalą.

Pasak pašnekovės, Valstybinei darbo inspekcijai apie šį įvykį ji pranešė pati. Tik po to pagaliau sulaukusi registruoto rašto iš „Lietuvos draudimo”, apdraudusio „Senukus”, kuriame prašoma papasakoti įvykio aplinkybes – ar nukentėjusiajai priklauso piniginė kompensacija, spręs draudėjai.

Ikiteisminį tyrimą pradėjusi Kauno policija vakar dienraščiui teigė, kad jų sprendimas priklausys ir nuo galutinės medikų išvados apie nukentėjusiosios patirtą traumą, ir darbo inspektorių verdikto, ar „Senukų” darbuotojai pažeidė darbų saugos reikalavimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.