Festivalis pažers modernaus šokio pasaulinių naujienų

Kitą savaitę Kaunas pulsuos modernaus šokio ritmu. Šešioliktą kartą Kauno šokio teatro „Aura” rengiamo tarptautinio modernaus šokio festivalio spektakliai spalio 5-9 d. bus rodomi ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Alytuje. Taip pildoma festivalio pradininkės Birutės Letukaitės svajonė labiau plėsti moderniojo šokio teritoriją.

1989 m. B.Letukaitė surengė pirmąjį modernaus šokio festivalį Lietuvoje, išsyk tarptautinį. Iš jo išaugo kasmetis, tradicinis, vienas žymiausių lietuvių modernaus šokio lopšio Kauno bei šalies kultūrinio gyvenimo renginių. Per šešiolika festivalio gyvavimo metų jame pasirodė daugiau kaip tūkstantis šokėjų, surengta dešimtys moderniojo šokio technikos seminarų.

Į šešioliktąjį tarptautinį modernaus šokio festivalį Kaune atvyksta žinomi, savito charakterio kūrybiniai kolektyvai: trupė „Tchekpo” (Afrika, Vokietija), Silezijos šokio teatras (Lenkija), grupė „Noa Dar” (Izraelis), trupė „Drift” (Šveicarija).

Kauno šokio teatras „Aura” festivalyje pristatys net du naujus spektaklius – „Užrištomis akimis” bei „Pikniką”, sukurtą drauge su talentinguoju Izraelio choreografu Josi Bergu.

Be įprastų vakaro spektaklių VDU Centrinių rūmų salėje, festivalio publika, kaip ir pernai, galės pasimėgauti intriguojančiais naktiniais šokio pasirodymais. „Fabienne Berger” trupė (Šveicarija) vėlų spalio 7-osios vakarą sukvies nakvišas į valandą truksiantį spektaklį „Lien”, o iš karto po jo, vidurnaktį, prancūzų duetas „Extea” pristatys ritualinį eksperimentinį šokį „Inexhib”. Pastarajame laukiami pilnamečiai žiūrovai, nebijantys nuogo kūno estetikos.

Kaune šokėjai taip pat pasirodys Jaunimo kameriniame teatre, Vilniuje – Nacionalinio dramos teatro salėse, o Alytuje – Miesto teatro scenoje.

„Šių metų festivalio spektaklių temose dominuoja jausmo dvilypumas, išreiškiamas judesiu”, – sakė Birutė Letukaitė ir pridūrė, kad atvykstančių trupių stilistikoje atsispindi dabar itin madingas etninio ir vakarietiško šokio tradicijų derinys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.