Rytoj prasideda XVI-oji tarptautinė regata „Rudens vėjas 2006”

Kauno jachtklube ketvirtadienį bus duotas startas didžiausiai tarptautinei sportinei regatai Lietuvoje „Rudens vėjas 2006”. Į regatą turėtų susirinkti apie 300 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos.

Regatoje sportininkai varžysis penkiose jachtų klasėse: Optimist (vaikai iki 15 metų), Laser Radial (jaunimas virš 15 metų), Laser Radial (olimpinė moterų jachtų klasė), Laser Standard (olimpinė vyrų jachtų klasė), Raceboard (burlentės). Kaip ir kasmet, daugiausia dalyvių laukiama Optimist klasėje: čia paprastai susirenka daugiau negu 100 jaunųjų sportininkų.

Pasak LBS generalinio sekretoriaus Lino Tamkvaičio, laukiama daug elitinių sportininkų iš užsienio šalių. Manoma, kad „Rudens vėjo” regata šiems sportininkams bus gera proga susigrumti su į buriuotojų olimpą vis dažniau iškopiančiais lietuvaičiais: 2006 m. Europos Laser Radial čempionate 2-ąją vietą suaugusiųjų grupėje iškovojusia Gintare Volungevičiūte, 1-ąją vietą Europos čempionato jaunimo grupėje užėmusia Aušra Milevičiūte ir kitais.

„Lietuvoje sparčiai populiarėjant buriavimo sportui, vis daugiau jaunimo įsijungia į buriuotojų gretas. Tikime, kad kuo daugiau tokio aukšto meistriškumo buriavimo varžybų vyks Lietuvoje, tuo geresnių sportinių rezultatų Lietuvos buriuotojai galės siekti tarptautinėse varžybose,” — pažymėjo pagrindinio regatos rėmėjo AB „HANSABANKAS” rinkodaros ir ryšių su visuomene departamento direktorė Asta Markevičienė.

Regatos metu, šeštadienį, įvyks ir paskutinis šiemet Žurnalistų regatos etapas. Po dviejų etapų joje pirmauja jachta „Arabela” su dienraščio „Kauno diena” komanda.

„Rudens vėjo 2006” regata vyks keturias dienas ir baigsis spalio 1-ąją. Regatos rezultatai bus skelbiami: http://kaunas.sailing.lt/rv/

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.