Anglijoje – „transfergeitas”

Du futbolo agentai per BBC televizijos laidą pareiškė, jog 18 trenerių, dirbančių ar anksčiau dirbusių Anglijos „Premier” lygos klubuose, ėmė kyšius už tai, kad pirko naujus žaidėjus

Futbolo agentai Tony Yerimas ir Peteris Harrisonas per BBC televizijos laidą apkaltino net 18 trenerių ėmus kyšius už naujus futbolininkus. Iš dabar Anglijos „Premier” lygoje dirbančių futbolo specialistų buvo paminėti „Bolton” strategas Samas Allardyce’as ir Harry Redknappas iš „Portsmouth”.

„Eidavome pas S.Allardyce’o sūnų Craigą ir duodavome jam pinigų. Paskui viską pranešdavome Samui. Jis atsakydavo, kad viskas sutvarkyta”, – pasakojo vienas agentų.

Anot BBC, taip buvo suderinti japono Hidetoshi Nakatos, pirmojo Omano atstovo „Premier” lygoje Aly al Habsi ir Talo Beno Haimo iš Izraelio perėjimai. Už pastarąjį C.Allardyce’as neva gavo 50 tūkst. svarų sterlingų.

Dėl nelegalių transferų buvo apkaltinti ne tik treneriai. Klubo „Chelsea” jaunimo reikalų sporto direktorius Frankas Arnesenas kaltinamas sumokėjęs 150 tūkst. svarų „Middlesbrough” 15-mečiui futbolininkui Nathanui Porrittui už perėjimą į Londono ekipą. Jeigu tai pasitvirtintų, „Chelsea” turėtų rimtų sunkumų.

Prieš metus „Chelsea” dėl nelegalių derybų su Ashley Cole’u (tuometiniu Londono „Arsenal” žaidėju) buvo nubausta 300 tūkst. svarų bauda. Negana to, komandai grėsė netekti 3 taškų. Anglijos futbolo asociacijai (FA) taip pat yra įteiktas antrosios lygos klubo „Leeds” vadovo Keno Bateso pareiškimas, kad „Chelsea” nelegaliai persiviliojo du talentingus šios Lydso ekipos 16-mečius – Michaelą Woodsą ir Tomą Taiwo. K.Batesas reikalauja 24 mln. svarų kompensacijos ir atimti iš Londono klubo 12 taškų.

Visi per BBC laidą įvardyti asmenys atmeta kaltinimus, tačiau Anglijos sporto ministras Richardas Cabornas ir FA tvirtina jau ėmęsi veiksmų padėčiai ištirti. Kol kas nežinoma, kokių pasekmių sulauktų kaltinamieji, jei įtarimai pasitvirtintų. 1995-aisiais „Arsenal” treneris George’as Grahamas už 430 tūkst. svarų kyšį, paimtą iš agento norvego, buvo diskvalifikuotas metams.

Anglijos žiniasklaida jau rašo apie S.Allardyce’o, kurį iki šiol daugelis laikė kone stebukladariu, karjeros pabaigą. 1999-aisiais, kai jis stojo prie „Bolton” vairo, komanda žaidė antrojoje lygoje. Po 6 metų „Bolton” jau dalyvavo Europos taurių turnyruose – pirmą kartą per 132 metų klubo istoriją. Pastaruosius 3 sezonus S.Allardyce’o vadovaujama ekipa „Premier” lygoje buvo aštunta, šešta ir vėl aštunta. Svenui Goranui Erikssonui pasitraukus iš Anglijos rinktinės būtent S.Allardyce’as laikytas vienu rimčiausių pretendentų į švedo vietą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.