Ekspremjero žmonai nusibodo politika

Vos vieną kadenciją politikės duoną valgiusi Kristina Brazauskienė nutarė būti tik verslininke ir žmona

Iš didžiosios politikos pasitraukus buvusiam premjerui, prezidentui Algirdui Brazauskui jo pėdomis seka ir žmona Kristina Brazauskienė. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė apsisprendė nedalyvauti artėjančiuose savivaldos rinkimuose.

„Taip. Apsisprendžiau nekandidatuoti, – vakar LŽ patvirtino sostinės savivaldybės tarybos Miesto plėtros komitetui priklausanti socialdemokratė. – Į politiką tegul eina tie, kurie nori daryti karjerą. Aš pabandžiau, bet man tai neįdomu”.

57 metų Brazauskienė tvirtino turinti įdomesnės veiklos: „Neturiu laiko politikuoti, nes yra svarbesnių darbų. Be to, noriu keliauti, įdomiai gyventi ir būti gera žmona”. Kaip žinoma, pagrindinė jos veikla – vadovavimas dideliam sostinės viešbučiui.

Moteris pabrėžė, kad su neseniai į pensiją išėjusiu vyru nepavyks dykinėti. „Neišėjo jis vien poilsiauti. Tai ne jo būdui. Algirdas per daug veiklos žmogus”, – buvusį Vyriausybės vadovą, prezidentą apibūdino Brazauskienė.

Į aktyvų politinį gyvenimą moteris įsitraukė ištekėjusi už Socialdemokratų partijos (LSDP) lyderio tuometinio premjero Brazausko. 2002-ųjų pabaigoje Brazauskienei atiteko aukšta – trečioji – vieta Socialdemokratų partijos rinkimų sąraše į Vilniaus miesto tarybą. Tuomet partijos Vilniaus skyriuje kilo nemažas, tačiau tylus pasipiktinimas greita lyderio žmonos politine karjera. Vėliau būta kalbų, kad Brazauskienė taikosi ir į didžiąją politiką, 2004 metais ji ketino kandidatuoti į Seimą, bet vėliau šio sumanymo atsisakė.

Apie Brazauskienės planus palikti politiką vakar LŽ sakė žinąs ir LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas parlamentaras Algirdas Paleckis. Tačiau jis sakė, kad rinkimų sąrašas bus formuojamas dar porą mėnesių. Greičiausiai socialdemokratus į rinkimus ves pats Paleckis. „Jei siūlys, neatsisakysiu, bet dar yra gražaus laiko”, – sakė jis.

Paleckio pavaduotojas Rimantas Vaitkus LŽ sakė, kad pasiūlyta 200 kandidatų, jie dar nereitinguoti. „Sąraše liks tik 51 kandidatas – tiek, kiek yra vietų savivaldybės taryboje”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

5 atsiliepimai į "Ekspremjero žmonai nusibodo politika"

  1. kur teisybe?

    Matyt, pakankamai jau prisivogė…

  2. teisybes nera 8(

    Pritariu 8) ir prisivoge ir palaikima jau negaus, nes vyras isejo

  3. lili

    vot, ką reiškia ryšis… pažintys… Visur tas pats, ne tik politikoje. Tik per tai karjera….

  4. xx

    kad šiai poniai ir tinka tik žmona būti…

  5. saulė

    aišku, ko ten eiti, kai visi galai lendai, žiūrėk dar kasnors kompromituojančio išlys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.