Pagyvenusių žmonių dieną kviečiama minėti drauge

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ji skirta atkreipti visuomenės dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusiųjų gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunuolių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms.

Pagyvenusių žmonių diena bus minima ir Panevėžyje. Nevyriausybinių organizacijų centras „Parama” miesto Savivaldybės salėje organizuoja pagyvenusiems žmonėms skirtą renginį. Rugsėjo 29 dieną 15 valandą garbaus amžiaus žmonės kviečiami pabūti drauge, pakalbėti aktualiomis, visiems svarbiomis temomis, pabendrauti, pažiūrėti koncerto.

Marija Vasiulienė yra viena šio renginio organizatorių. Ji primena, kad spalio 1-oji Panevėžyje minima nebe pirmus metus. „Ir šiemet Panevėžio miesto pagyvenusieji nebus pamiršti. Visus kviečiame ateiti į renginį, – ragino M.Vasiulienė. – Po oficialiosios dalies kviesime pažiūrėti ansamblio „Subatėlė” koncerto”. Pabūti drauge su vyresnio amžiaus žmonėmis renginyje laukiami miesto Savivaldybės, „Sodros” atstovai ir Seimo nariai.

Lietuvoje tokie žmonės sudaro penktadalį šalies gyventojų. Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena – proga ne tik šventei, bet ir svarbiems pokalbiams apie jų problemas bei rūpesčius. Kalbėti tikrai yra apie ką: šalies vadovai neturėtų pamiršti, kad svarbu tobulinti pensijų sistemą, remti socialinę, kultūrinę pagyvenusių žmonių nevyriausybinių organizacijų veiklą, gerinti socialinių paslaugų į namus teikimą ir daugybę kitų problemų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.