Rudenį slogos išvengti padeda stiprus imunitetas

Gydytojai sako, kad rudenį kamuojanti sloga – nėra labai pavojinga, vis dėlto, nemalonius simptomus sukeliančio viruso išvengti galima.

Vilniaus infekcinės universitetinės ligoninės infekcinių ligų ir mikrobiologijos klinikos vedėjas Prof. Arvydas Ambrozaitis:

„Slogą sukeliančių virusų yra labai daug. Todėl prieš juos nėra vakcinos. Jie nepasiduoda ir gydymui. Kadangi šie virusai nesukelia didelių komplikacijų – jie nepavojingi. Žinoma, sukelia labai nemalonius simptomus.

Vienintelis būdas jų išvengti – stiprinti imunitetą, nes jam nusilpus, virusai greičiausiai ir prikimba. Imunitetą stiprinti padeda vitaminai. Svarbiausia, žinoma, vitaminas C. Rudenį reikia vartoti daugiau. Taip pat stengtis nepervargti, gerai maitintis, nepiktnaudžiauti alkoholiu, vengti streso. Tada būsite atsparesni. Žinoma, patartina perdaug nekontaktuoti su jau čiaudinčiais žmonėmis.

Jau pasigavusiems slogą, verta prisiminti liaudies mediciną: vartoti medaus, česnakų, svogūnų. Padeda ir įvairios inhaliacijos, lašai į nosį. Galima gerti ir sudėtinių preparatų, kurie siūlomi miltelių karštiems gėrimams pavidalu. Tai kompleksinis vaistas, kuris numalšina simptomus. Tačiau svarbu jo neperdozuoti, nes tai kenkia kepenims.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.