Maršrutinis mikroautobusas iš avarijos vietos nuvažiavo

Mūsų miestui būdingos avarijos perėjose, pareigūnų manymu, rodo žemą vairuotojų kultūrą.

Reidai nepadeda

Kad mūsų miesto vairuotojų kultūra nėra gera, patvirtino ir Vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Virginijus Mačėnas. Pasak jo, iš didžiųjų šalies miestų – Vilniaus ir Kauno – atvažiavę vairuotojui iš karto pastebi, kad mūsų mieste ignoruojami pėstieji. Jiems nesuteikiama jokia pirmenybė, nors tai ir garantuoja specialiais ženklais pažymėta perėja. Su nedrausmingais vairuotojais pareigūnai bando kovoti darydami dažnus reidus, tačiau prie kiekvienos perėjos juk policininko nepastatysi.

Vairuotojas nuvažiavo

Ketvirtadienio popietę į miesto Konsultacijų polikliniką kreipėsi transporto priemonės sužalota septyniasdešimt dvejų metų pėsčioji Z.Š. Moteris medikams aiškino nukentėjusi per avariją. Gydytojai apie šį įvykį informavo policijos pareigūnus.

Į Konsultacijų polikliniką pensininkė atėjo apie 15 valandą. Ją apžiūrėję medikai diagnozavo krūtinės ir kelio sumušimus. Moteris aiškino, kad nukentėjo gatvės perėjoje. Maždaug 12 valandą ją, einančią perėja šviečiant žaliam šviesoforo signalui, kliudė maršrutinis mikroautobusas. Transporto priemonės vairuotojas net nestabtelėjęs tęsė kelionę, nors po avarijos privalėjo laukti atvykstančių policijos pareigūnų, jei yra nukentėjusiųjų.

Nesaugi perėja

Tos pačios dienos rytą automobilis kliudė ir mažametę pėsčiąją. Nelaimė įvyko apie 8 valandą ryto J.Basanavičiaus ir Algirdo gatvių sankryžoje. Dvidešimt trejų metų panevėžietis R.Z., vairuodamas automobilį „Mercedes-Benz 100”, nesilaikė saugaus atstumo. Jis atsitrenkė į priekyje važiavusį ir prieš perėją pradėjusį stabdyti automobilį „Renault Rapid”, kurį vairavo trisdešimt devynerių metų panevėžietis V.V.

Smūgio būta stipraus. Po susidūrimo automobilis „Renault” šoktelėjo į priekį ir kliudė gatvės perėja ėjusią 8 metų mergaitę. Nukentėjusi mažametė nuvežta į ligoninę. Laimei, ji nebuvo smarkiai sužalota, – diagnozuotas rankos sumušimas.

Apie 20 valandą registruota dar viena eismo nelaimė. Šį kartą nepasisekė mopedą vairavusiai dvidešimt ketverių metų panevėžietei.

Nereguliuojamoje Aguonų ir Vijoklių gatvių sankryžoje dvidešimt penkerių metų panevėžietės R.K. vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz 190”, sukdamas į kairę, nepraleido priešpriešiais tiesiai važiuojančio mopedo, kurį vairavo panevėžietė A.J., ir ją parbloškė. Mopedo vairuotojai ligoninėje diagnozuotas juosmens sumušimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.