Iš kapinių – į areštinės kamerą

Aštuonmetės Lančiūnavos kaimo (Kėdainių r.) gyventojos žūties byloje – netikėtas posūkis.

Už grotų atsidūrė mergaitės motinos sugyventinis 29 metų Mykolas Miežalis. Jis prieš keletą dienų „Lietuvos rytui” aiškino, kad Kariną mylėjęs kaip savo dukterį.

M.Miežalis sulaikytas iš karto po to, kai užvakar Truskavos kaimo (Kėdainių r.) kapinėse buvo palaidota mergaitė.

Tą pačią dieną teisėsaugininkai į policiją nuvežė ir to paties kaimo gyventoją Artūrą Masį.

Po visą dieną trukusios apklausos abu įtariamieji buvo uždaryti į areštinę. Vakar rytą A.Masys paleistas.

Šiandien bus prašoma teismo leisti suimti M.Miežalį ilgesniam laikui.

Galėjo būti išžaginta

Teisėsaugininkai neatskleidžia, dėl kokių motyvų ir kaip buvo nužudyta K.Barkauskaitė.

Išorinių smurto žymių ant mergaitės kūno neaptikta. Nebuvo ir akivaizdžių išžaginimo žymių.

Kėdainių prokuroras G.Jakštas, „Lietuvos ryto” paklaustas, ar mergaitė buvo išprievartauta, tikino negalintis nei paneigti, nei patvirtinti tokios prielaidos.

Į šį bei daugelį kitų klausimų bus atsakyta po kelių savaičių ar net kelių mėnesių, atlikus išsamią teismo medicinos ekspertizę.

Iš pirminės ekspertizės duomenų manoma, kad mergaitė galėjo būti uždusinta.

Kūną rado ant liepto

K.B. buvo rasta negyva vėlų praėjusio penktadienio vakarą ant kūdros liepto, netoli apleistų fermų, maždaug 500 metrų nuo namų.

Kūną aptiko prie fermų girtuokliavę vietiniai gyventojai Algis Keliauskas, pravarde „Alibaba”, bei Dalius Jampolskis. Išsigandę vyrai apie tai mergaitės motinai pranešė tik šeštadienio rytą.

Lančiūnaviškiai beveik savaitę mažametės ieškojo visame kaime ir aplinkiniuose miškuose, tad yra įsitikinę, kad žudikas mergaitę kelias dienas kažkur slėpė, o vėliau atnešė ir paliko nuošalioje vietoje.

Dingo išėjusi ieškoti motinos

Lančiūnavos mokyklos antrokė K.B. pradingo užpraeito penktadienio vakare, kai apie 20 valandą su patėviu išėjo ieškoti motinos.

K.B. motina 27 metų Irma Barkauskaitė tuo metu buvo susitikusi su meilužiu, nors visiems melavo, kad šventė draugės gimtadienį.

Namo moteris parsirado tik kitos dienos popietę, o dukters pasigedo tik vakare.

Jauna trijų mergaičių motina Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistams nebuvo žinoma.

Seniūnijos socialiniai darbuotojai I.Barkauskaitės ir M.Miežalio šeimos nebuvo įtraukę į socialinės rizikos grupės sąrašą, nors kaime niekam nebuvo paslaptis, kad vaikų motina, kaip ir jos sugyventinis, alkoholio nevengdavo.

Gynė savo sugyventinį

Dingus K.B., teisėsaugininkai iškart įtarė, kad prie to gali būti prisidėjęs M.Miežalis.

Tačiau I.Barkauskaitę piktino policininkų klausimai apie jos sugyventinį. Esą jie visų teiravosi, ar šis galėjo nuskriausti Kariną, ar nėra iškrypėlis.

Kelis kartus už vagystes iš automobilių bei sukčiavimą teistas M.Miežalis su I.Barkauskaite gyvena ketverius metus ir augina jųdviejų dukterį 3 metų Gabiją.

Šeimoje augo ir dar dvi I.Barkauskaitės nesantuokinės dukterys – 5 metų Kamilė ir 8 metų Karina. Abi mergaites moteris pagimdė nuo skirtingų vyrų.

I.Barkauskaitė tuomet tikino, kad jos sugyventinis rūpinosi visomis mergaitėmis ir Karinos nuskriausti negalėjo.

„Savo Gabiją ir abi sugyventinės dukteris auginau taip, lyg visos trys būtų mano vaikai. Nė vienos neišskyriau – su visomis vienodai ir apsipykdavau, ir gerai sutardavau”, – prieš kelias dienas „Lietuvos rytui” aiškino M.Miežalis.

Motiną ištiko šokas

Pareigūnams sulaikius M.Miežalį, I.Barkauskaitę ištiko šokas.

Moteris teigė dar ir dabar netikinti, kad jos dukterį galėjo nuskriausti sugyventinis.

„Irma nesuvokia, kaip galėjo atsitikti tokia nelaimė. Ji tikriausiai niekada nepatikės, kad Mykolas galėjo nuskriausti Kariną. Tą savaitę, kai mergaitės ieškojome, Irma man pasakojo, kad Mykolas labai išgyveno. Jis naktimis negalėjo užmigti, nuolat sėdėdavo balkone.

Dabar manau, gal jis tikrai ką padarė mergaitei, kad šitaip išgyveno.

Ir man pačiai sunku patikėti, kad žentas galėjo pasikėsinti į vaiką. Gal kažkas įvyko netyčia, juk jis buvo girtas. Dabar, kai prisimenu viską, ką man pasakodavo Karina, prisigalvoju visko.

Mergaitė nuo manęs neturėjo jokių paslapčių, visuomet pasakydavo, kai apsipykdavo su Mykolu, bet niekada nesiskundė, kad jis ją kaip nors skriaustų.

Tačiau niekaip nesuprasdavau, kodėl Karina nevadindavo jo tėčiu.

Sakydavo, jog užaugusi susiras savo tikrą tėvą, o Mykolas jai tokiu niekada netaps. Dabar suprantu, kad jos žodžiuose kažkodėl skambėdavo užslėpta vaikiška neapykanta”, – vakar „Lietuvos rytui” pasakojo nužudytos mergaitės močiutė Nijolė Barkauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.