Daktarų šeima toliau aiškinasi teisme

Vakar Vilniaus apygardos teisme buvo toliau nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamas Henrikas Daktaras ir keli jo šeimos nariai kaltinami darę poveikį liudytojui Gintarui Kučiui, kad šis prokurorams duotų Daktarui palankius parodymus. Be to, Daktaras įtariamas prievartavęs iš buvusio savo šeimos draugo Kučio, pravarde Kapucinas, 100 tūkst. litų vertės turtą.

Teismas per vakarykštį posėdį išklausė du liudytojus – transporto policijos pareigūną ir verslininką Edvardą Leonavičių. Pastarasis teigia, kad Daktaras mėgino jį reketuoti – reikalavo grąžinti skolą. Kaltinamųjų suole, be Daktaro, sėdėjo jo mama Jadvyga Daktarienė, žmona Ramutė ir Antanas Glinskas. Kučys posėdyje dalyvavo saugomas „Aro” pareigūnų, jo veidą slėpė kaukė.

Teismui vakar pirmasis liudijęs transporto policijos pareigūnas pripažino matęs Daktarą su žmona atvažiavusius prie tuomet jau saugomo Kučių namo. Anot liudytojo, Daktaras tąkart liko automobilyje, o jo žmona Ramutė įėjo į namą pasikalbėti su Kučiu. Daktarienė anksčiau spaudai teigė sužinojusi, jog Kučys turi jos vyrui kažkokių pretenzijų. Dėl to moteris ir sumaniusi susitikti su buvusiu šeimos draugu. Daktarienės teigimu, jų pokalbis tetruko 3 minutes, ji tiesiog raginusi vyrus pasikalbėti.

Policijos pareigūnas teismą tikino, kad jam Daktarų atvykimo pas Kučį tikslas nebuvo žinomas, o į kiemą išėjusio namo šeimininko veide jis neįžvelgęs baimės. Liudytojas atrodė sunerimęs, kalbėjo užsikirsdamas, nuolat kartojo negalįs nieko tvirtai teigti.

Antrasis liudytojas – verslininkas Leonavičius – pasakojo sulaukęs skambučio iš vieno pažįstamo, šis kvietė jį susitikti su Daktaru. „Kadangi mano veikla plati, buvo įdomu, apie ką jis nori pasikalbėti”, – teigė Leonavičius. Anot verslininko, atvykus į sutartą vietą Daktaras pradėjo kalbą apie akcijas ir paklausė, ar jis neketina grąžinti skolos – 100 tūkst. dolerių. Leonavičiui atsisakius mokėti prasidėjo keisti atsitikimai – „pasišaudymai kažkur netoliese”, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų spaudimas.

Iškart po pokalbio su Daktaru verslininkas kreipėsi į teisėsaugininkus. „Antrą kartą atsitiktinai susitikome viename Kauno klubų. Tada Daktaras pasakė, kad nebesu skolingas. Esą jo mėginimas „nepraslydo”, – teigė liudytojas.

Kaltinamasis Daktaras teismą įtikinėjo, kad pirmojo pokalbio su Leonavičiumi apskritai nebuvo, o prieš jį liudijantis verslininkas esą pats priklausė vienai Kauno nusikalstamų grupuočių.

Kol kas nėra aišku, kada teismas baigs nagrinėti Daktarų šeimos bylą ir skelbs nuosprendį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.