Žukauskas sezonui rengiasi Vilniuje

Ispanijoje naujam sezonui besirengiantys LKL čempionai – Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai – per draugiškas rungtynes 100:81 įveikė Ispanijos regioninės lygos komandą „Balneario de Archena”. Aikštės šeimininkai vilniečiams priešinosi tik pirmą kėlinį. Vėliau Vilniaus ekipa ėmė spausti varžovus po visą aikštę ir atitrūko. Rezultatyviausiai „Lietuvos ryto” ekipoje žaidė 23 taškus pelnęs Andre Emmettas. Mindaugas Lukauskis surinko 16, Joao Paolo Batista – 13 taškų.

Kol sostinės ekipa ULEB taurės, Lietuvos bei Baltijos krepšinio lygų čempionatams rengiasi Ispanijoje, po 6 metų pertraukos į Lietuvą grįžęs ir sutartį su „Lietuvos rytu” sudaręs 33 metų 216 cm ūgio veteranas Eurelijus Žukauskas treniruojasi Vilniuje. Vakar jis dalyvavo LKL atidarymo šventėje Trakuose. Per kelias žaistas minutes „centras” prametė visus 4 baudų metimus ir taškų nepelnė. Visą likusią rungtynių dalį Žukauskas prasėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

– Eurelijau, kodėl artėjančiam sezonui rengiatės Vilniuje, o ne Ispanijoje, kur sportuoja visa komanda?

– Dar nesu iki galo atsigavęs po traumos, negaliu rungtyniauti iš visų jėgų. Dėl šios priežasties į Ispaniją nevykau ir likau treniruotis Vilniuje. Čia visą savaitę dirbau su „Lietuvos ryto” fizinio parengimo treneriu Juozu Šapalu. Stiprinu rankos raumenis, nugarą, mentes, bėgioju, stengiuosi sustiprėti fiziškai. Man sudaryta speciali treniruočių programa, jos ir laikausi. Taip pat einu į aikštę, dirbu ir su kamuoliu.

Manau, traumos pasekmes jausiu dar dvejus ar trejus metus. Dabar savijauta nebloga, kai komanda grįš iš Ispanijos, pradėsiu treniruotis su ja.

– Pirmosioms „Lietuvos ryto” oficialioms rungtynėms ULEB taurės turnyre jau būsite visiškai pasirengęs žaisti?

– Taip, tikiuosi, kad iki sezono pradžios jau būsiu pasirengęs ir įgijęs gerą sportinę formą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.