Maniako sulaikymą lėmė pražūtingas jo smalsumas

Kelias savaites terorizuoti prekybos centro darbuotojai, nesulaukę policijos pagalbos, iniciatyvos ėmėsi patys

„Pastarąsias kelias savaites gyvenome kaip ant parako statinės, – prisipažino „Kauno dienai” prekybos centro IKI LITUANICA, įsikūrusio Kauno pilies prieigose, darbuotojai. – Vos ne kasnakt tekdavo važiuoti į parduotuvę žiūrėti, kodėl suveikė signalizacija”.

Pasak pašnekovų, kiekvieną kartą peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus, juose buvo užfiksuota ta pati parduotuvės turtą niokojanti barzdota žmogysta.

Antradienio vakare šį maniaką pagaliau pavyko sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai – ne per toliausiai, Šv.Gertrūdos gatvėje, gyvenantis, pirminiais duomenimis, dar neteistas 26-erių metų Deividas K.

Visi išpuoliai nufilmuoti

Terorizuoti šią Jonavos gatvėje įsikūrusią parduotuvę pradėta baigiantis kalendorinei vasarai. Pirmą kartą jos signalizacija, po to jau ėmusi kelti iš miegų vos ne kasnakt, suveikė rugpjūčio 30-osios paryčiais. Atvykusi pastatą sauganti Apsaugos policija tada rado tik išmuštą lango stiklą šalia pagrindinio įėjimo durų. Peržiūrėjus vaizdo įrašą, buvo matyti, kaip į langą spyrė kažkoks barzdotas vyriškis, po šio išpuolio nubėgęs savo keliais.

Kitą naktį, dar nespėjus pakeisti sudaužyto stiklo paketo – teužkalus skylę medienos plokšte, signalizacija vėl suveikė. Šį kartą buvo nuplėšta minėta plokštė, o vaizdo kamerų įrašai rodė, kad tas pats išsišokėlis jau įlindo ir parduotuvės vidun. Užfiksuota ir kaip jis išlenda atgal jau su kažkokiu nešuliu. Atlikus inventorizaciją, nustatyta, kad pagrobti 7 blokai cigarečių „Marlboro”. Ir tada ilgapirščiui pavyko pabėgti iki atvykstant Apsaugos policijai.

Ir kitomis naktimis kaukiant parduotuvės signalizacijai buvo konstatuojama tas pats. Tik dabar jau daužytas langas ties įėjimu iš kitos pusės. Parduotuvės administracija teigia net du kartus rašiusi policijai pareiškimus, su kuriais perduodavo ir vaizdo kamerų įrašus, tačiau pareigūnai į tai atsakė tyla, kol IKI LITUANICA apsauga po beveik 3 savaites trukusio teroro, pasinaudojusi galbūt vienintele įtariamojo klaida, pati jį sulaikė.

Beprotis pasirodė esąs gurmanas

„Kitaip, kad mus terorizuoja kažkoks beprotis, jau nebegalvojome, – pasakojo IKI LITUANICA darbuotojai. – Suprasti jo motyvų buvo neįmanoma. Buvome įsitempę ir dieną, ir naktį, nors dienomis šis maniakas nesirodydavo: išpuolius rengdavo tik naktimis”.

Kantrybės taurę perpildė nesugaunamojo išpuolis, surengtas naktį į antradienį. Tąnakt apie pusę keturių vėl suveikė parduotuvės signalizacija, tačiau atvykus, skirtingai nuo kitų kartų, neaptikta jokių laužimosi žymių. Kad parduotuvė apvogta ir šį kartą patirti nuostoliai gali būti keturženkliai, sužinota tik ją atidarius.

Antradienio rytą aptikta išdaužyta lombardo vitrina. Tarp stiklo šukių rastas ir nuskeltas butelis, kuriuo greičiausiai ir įvykdytas šis išpuolis. Tačiau iš sudaužytos vitrinos, kurioje laikyti juvelyriniai dirbiniai, pirminiais duomenimis, nieko nepagrobta. Tačiau buvo nusiaubtas alkoholinių gėrimų skyrius. Įsisukta į brangiausiuosius. Kai kas išsinešta, susikrovus, kiek tilpo, į maišelį. Kai kas beskubant sudaužyta. Kai kas, kaip matyti vaizdo kamerų įrašuose, ragauta tiesiog vietoje. Kai kurių šaltinių teigimu, nueita ir užkąsti į kitus skyrius. Pirminiais duomenimis, ir vėl pavogtas nemažas kiekis cigarečių – apie keliolika blokų. Alkoholinių gėrimų skyrius savo nuostolius preliminariai įvertino keliais šimtais litų.

Elektroninių durų spąstai

Konstatavus šį akibrokštą, ne mažiau aktualu buvo išsiaiškinti, kaip patekta į parduotuvę, jeigu neaptikta jokių įsilaužimo žymių.

Manoma, kad ilgapirštis pasiliko pastate iš vakaro. Greičiausiai – pasislėpęs kur nors antrajame pastato aukšte, kuriame įsikūrusios parduotuvės dirba trumpiau, ir išlindęs tik tada, kai jau buvo uždarytas apačioje esantis maisto prekių skyrius. Parduotuvės apsauga prisipažįsta, prieš užsidarant antrojo aukšto net neperėjusi: per prekybos centro egzistavimo laiką tokių įžūlių vagysčių čia dar nebuvo. Pagal vaizdo kamerų įrašus, dalį nakties įsibrovėlis dar nusnaudė savo saugioje slėptuvėje. Prekybos salėje jis pasirodė jau gilią naktį.

Net neabejojama, kad iš nusikaltimo vietos pasišalinta, išeinant su grobiu per elektronines lauko duris, kurios atsidaro prie jų priėjus. Nors jos ir buvo užrakintos iš išorės, viduje liko šių durų valdymo pultelis. Manoma, kad jį aptikęs bei pradėjęs maigyti ilgapirštis sugebėjo šias elektronines duris atsidaryti. Ir tai turėtų tapti penu rimtiems pamąstymams visų prekybos centrų apsaugai.

Tąnakt iki Apsaugos policijos atvykimo šiam ilgapirščiui vėl pavyko pasišalinti.

Pavakarės akibrokštas

Ilgapirštis sulaikytas tik tos pačios dienos pavakarę, kai greičiausiai vedamas ne vieną panašų į jį pražudžiusio noro sugrįžti į nusikaltimo vietą sindromo lyg niekur nieko vėl atėjo į parduotuvę. Šį kartą apsimetęs eiliniu pirkėju.

Teigiama, kad parduotuvės apsauga jo veidą užfiksavo iš karto. Iš pradžių – kaip labai matytą, tačiau po kelių minučių užklupo lemtingas praregėjimas, prisiminus nakties įvykių alkoholinių gėrimų ir kituose skyriuose įrašą. Įtariamasis sulaikytas, kai neskubėdamas (neaišku, ar rengdamasis naujam išpuoliui, ar smalsaudamas, kokios paskutiniojo pasekmės) perėjęs pirmojo aukšto vestibiulį, jau bandė išeiti laukan per kitoje pastato pusėje esančias duris.

Anot jį sulaikiusiųjų, susidūrus su nesugaunamuoju akis į akį, tai – nevalyvas, apšepęs ir apžėlęs jaunas vyras, pagal išvaizdą – girtaujantis jau ne vieną dieną. Perdavus sulaikytąjį Centro policijos komisariatui, kurio valdose – ši apie 3 savaites terorizuota parduotuvė, pareigūnai atpažino savo seną pažįstamą. Teigiama, kad jam jau iškelta ne viena byla už pasikėsinimą apvogti kitas miesto centre ir Senamiestyje esančias parduotuves. Teisinamasi, kad pagal anksčiau parduotuvės pateiktus naktį lauke darytus įrašus buvo sunkoka jį atpažinti.

„Dabar bijome, kad po 2 dienų šis maniakas vėl nesugrįžtų, tik jau po paleidimo iš sulaikymo su dar labiau nenuspėjamais keršto planais”, – neslepia vakar naktį jau ramiai miegoję IKI LITUANICA darbuotojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.