Kauno politikas sumanė skatinti gimstamumą

Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas sugalvojo neįprastą būdą, kaip skatinti gimstamumą laikinojoje sostinėje. „Siūlau miesto tarybai priimti sprendimą dėl visiško arba dalinio išlaidų kompensavimo viešuoju transportu (troleibusais ir autobusais) važiuojančioms besilaukiančioms moterims ir mamoms, vykstančioms su vaikais iki trejų metų, taip pat asmenims, sulaukusiems 70 metų”, – rašoma politiko siūlyme. Mikėnas ragina kolegas parengti sprendimo projektą ir jį patvirtinti jau artimiausiame tarybos posėdyje.

Politikas įsitikinęs, kad išlaidų, skirtų viešajam transportui, kompensavimas besilaukiančioms moterims ir mažamečius vaikus auginančioms mamoms „gerokai prisidėtų palengvinant šeimų buitį”. Anot Liberalų ir centro frakcijos nario, tai yra viena gimstamumo skatinimo priemonių.

Besilaukiančioms moterims yra išduodama nėščiosios kortelė. Ją turinčios kaunietės savivaldybės Socialinių reikalų skyriuje gautų leidimą nemokamai naudotis viešuoju transportu nėštumo laikotarpiu. Toks pats leidimas būtų išduodamas ir vaikus iki trejų metų auginančioms mamoms. Vyresni nei 70 metų asmenys, kuriems taip pat siūloma „palengvinti dalią”, nemokamai galėtų važinėti turėdami pensininko pažymėjimą.

Tačiau politiko sumanymas vertinamas gana skeptiškai, juoba kad miesto viešojo transporto paslaugos, švelniai tariant, keleivių nežavi. Visos LŽ kalbintos besilaukiančios kaunietės atvirai juokėsi iš Mikėno siūlymo. Be kita ko, jos pabrėžė, kad važinėti Kauno autobusais ir troleibusais nėra itin saugu dėl padidėjusio avaringumo.

Policijos pareigūnai kaip pagrindinę to priežastį nurodo vairuotojų išsiblaškymą. Vien pernai Kaune užregistruoti 36 eismo įvykiai, susiję su viešojo transporto priemonėmis. Dėl daugumos jų kalti vairuotojai. Penki asmenys dėl eismo nelaimėse patirtų sužalojimų mirė.

Dažniausiai nelaimės įvyksta ne dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų, o transporto priemonei staiga pajudėjus iš vietos ir vairuotojui neįsitikinus, kad visi keleiviai spėjo išlipti ar įlipti. Pastaruoju metu mieste ypač padaugėjo ir chuliganizmo viešajame transporte atvejų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Kauno politikas sumanė skatinti gimstamumą"

  1. a

    ir kam gi gali kilti noras vaziuoti autobusais, ypatingai tokiais is isvaizdos kelianciais siauba, manau ne piniguose esme, mokes ji uz ta bilietuka 1 lita, ar ses i masina ir nuvaziuos kur jai reikia, bet uztai saugei ir greitai ir nereiks grustis pilnam piktu ir nepatenkintu lietuvaiciu autobuse

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.