Nepatogūs drabužiai

Kartais net su brangiu puošniu kostiumu jaučiamės lyg nesavos. Ir siūtas kaip tik tokiai figūrai, ir spalva tinka, o kažkas negerai, nors tu ką. Sugenda nuotaika, imame nervintis. Kaip pasirinkti psichologiškai tinkamą drabužį?

Drabužis turi atspindėti tai, koks žmogus yra iš tiesų. Jei jis neatitinka jūsų darbo pobūdžio, būdo, išorės, išsilavinimo ir dar daugelio dalykų, kyla diskomfortas.

Diskomfortas ir net stresas dažnai kyla būtent dėl to, kad viltys, sietos su nauju drabužiu, nepasiteisino. O stresai silpnina imunitetą, gali padidėti arterinis spaudimas, įsiskausti galvą. Nejauku pasidaro ir tada, kai drabužiu bandoma sudaryti apie save melagingą įspūdį.

Pastaruoju metu dauguma moterų pradėjo dievinti aukštąją madą ir prabangius vakarinius tualetus. Dažniausiai jais pasidabinus keliaujama į turgų, bet ne apie tai kalba. Net ir atsiradus progai pademonstruoti nuostabią vakarinę suknelę su ja nesijaučiama patogiai. Kodėl? Todėl, kad tokios suknios iš esmės – kino žvaigždžių apdaras. Štai Klaudija Šifer su aukštosios mados suknia – ne apgaulė. Tai jos gyvenimas, tai ji. O moteriai, visą dieną prastovėjusiai prie kasos prekybos centre, tokia suknelė tarsi karnavalinis kostiumas. Tai jokiu būdu nereiškia, jog toji moteris prastesnė už topmodelius ar kino žvaigždes. Tiesiog ji kitokia.

Todėl nereikia nieko apgaudinėti savo drabužiais – visi greit supras, kas esate iš tikrųjų, ir jums bus nejauku. Ir nieko nemėgdžiokite: jūs esate jūs. Drabužiai turi būti tokie, kad rytą su jais būtų galima eiti į darbą, o vakare – į teatrą. Neutralūs švarkas ir sijonas ar kelnės, prie jų – puošnesnė palaidinė. Norint galima priderinti skarelę ar skarą. Ir visiškai nesvarbu, kur kostiumėlis pirktas, turguje ar parduotuvėje – svarbu, kad su juo jaustumėtės savimi. Jei kas nors mano, kad brangūs prestižiškose parduotuvėse pirkti drabužiai kelia aplinkinių susižavėjimą ar net pagarbą, labai klysta. Kai ką pagraužia pavydas, bet daugumai kyla vienintelė mintis: neturi kuo daugiau pasigirti, tai rengiasi kaip kažin kas. Tad nesistenkite patikti drabužiais. Kur kas svarbiau dvasinės vertybės.

Beje, priešingos lyties dėmesys irgi neapsiriboja vien išvaizda. Todėl pasisekimo asmeniniame gyvenime nereikia sieti vien su tuo, kaip rengiatės. Jei viduje tuščia, graži suknelė neprivers kitų su jumis bendrauti. Apskritai moteris turi į savo drabužius žvelgti lengvai ironiškai (nepainiokite su nevalyvumu), su fantazija. Net kūrybiškai perdarytas senas megztinis su prisiuvimais ar siuvinėjimais atrodys įdomiai, nes tai bus jūsų individualumo apraiška.

O kaip gi mados, paklausite jūs? Jas reikia vertinti kaip esenciją. Tarkime, acto. Vieno juk jo negeriate. Šlykštu ir apsinuodyti galima. O jo šlakelis suteikia maistui pikantiškumo. Taip ir su mada – jos tendencijas būtina transformuoti ir pritaikyti sau. Tarkime, siuvinėjimai – kad ir kokie jie būtų madingi, sportinį stilių mėgstančiai moteriai tiks kaip vištai vėliava. Arba moteris gali būti alergiška sintetikai, kad ir kaip mados korifėjai girtų tokius drabužius. Tada teks rinktis natūralų liną vietoj hai-tech supermadingo stiliaus. Linas glamžosi? Na ir kas, užtat suteikia stilingo nerūpestingumo, laisvės pojūtį. Įdomiai atrodo moteris, vilkinti vyriškus marškinius ar net priderinusi kai kuriuos vyrų garderobo elementus: kaklaraištį, skrybėlę. Mada – ne tai, kas matoma ant podiumų ir gyvena tik vieną sezoną, bet kainuoja milžiniškus pinigus. Mada – tai, ką mes iš jos sugebame paimti geriausio, pritaikyti sau ir jaustis madingai bei patogiai kardinaliai nekeisdamos garderobo bent kelerius metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.