A. Laurišas – „Vilniaus” ir „Atlanto” klubų skriaudėjas

Sekmadienį penkeriomis rungtynėmis baigėsi Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) trečiasis ratas. Nesėkmingai jį užbaigė Klaipėdos „Atlantas”, savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėjęs sostinės „Vilniui”.

ATLANTAS – VILNIUS 1:2 (1:1)

2006 m. rugsėjo 17 d. Klaipėdos miesto centrinis stadionas. 250 žiūrovų. Teisėjai: A. Rubys (Telšiai), G. Uldukis (Kupiškis), J. Lukjančiukas (Šiauliai). Įvarčiai: 17 min. V. Lukša – 0:1, 25 min. M. Morozovas – 1: 1, 64 min. – A. Laurišas – 1:2.

„Atlantas”: L. Valius, R. Žvingilas, E. Žukauskas (kapitonas), I. Begičius, E. Lukoševičius, D. Žutautas, A. Gedgaudas (36 min. įspėtas), M. Morozovas, D. Navikas, D. Vraneševičius, M. Karalius (nuo 59 min. – A. Mirauskas.

„Vilnius”: M. Kijevskis, A. Sokolovas, V. Lukša, Ž. Grudzinskas, A. Laurišas, Everton Pereira, Sunday Vasiu Akani (nuo 89 min. – A. Mroviecas), Muller Santos da Silva (57 min. įspėtas, nuo 69 min. – R. Radavičius), Maciel Junior Bezera, Rodnei Francisko de Lima, M. Panka.

Internacionalinė „Vilniaus” komanda į Klaipėdą atvyko be savo vyriausiojo trenerio brazilo Č. Zanardžio, kuris jau kuris laikas yra išvykęs į tėvynę. Oficialiai neskelbiama, jog jis nesugrįš į Lietuvą. Tačiau sklando gandai, kad šis futbolo specialistas iš Brazilijos mūsų šalyje jau nebepasirodys. Na, o prie komandos vairo vėl stovi Ivanas Švabovičius.

Prieš pusantro mėnesio sostinėje vykusiame susitikime „Atlantas” tiesiog sutriuškino „Vilnių” rezultatu 4:1. Per tas rungtynes net du įvarčius į vilniečių vartus įmušė A. Laurišas. Šis puolėjas „Vilniaus” klubo prezidentui Algimantui Breikštui paliko didelį įspūdį. Todėl nereikia stebėtis, kad šis atlantietis per žaidėjų perėjimo „langą” atsidūrė „Vilniaus” komandoje.

Atsidūręs kitoje barikados pusėje A. Laurišas užvakar nuskriaudė ir savo buvusią komandą. Jis antrame kėlinyje į „Atlanto” vartus įmušė pergalingą įvartį.

Vilniaus ekipa labai aktyviai pradėjo rungtynes, ir jau per pirmąsias minutes prie „Atlanto” vartų suskambo keli pavojaus varpai. Prastai gindamiesi atlantiečiai savo baudos aikštelės prieigose leido varžovams 17-ą minutę sužaisti vadinamąją sienelę, ir V. Lukša lengvai įmušė įvartį.

Po keturių minučių panašioje situacijoje atsidūrė ir atlantietis D. Navikas. Tačiau jis smūgiavo silpnai ir tiesiai į „Vilniaus” vartininką.

Praslinkus dar kelioms minutėms, netoli sostinės komandos vartų baudos smūgį uždirbo pirmąkart „Atlante” žaidęs puolėjas Duško Vraneševičius iš Bosnijos ir Hercegovinos. Tai buvo vieta, iš kurios ne kartą šį sezoną pasižymėjo baudos smūgių meistras M. Morozovas. Juvelyriškai tikslus M. Morozovas buvo ir šįsyk. Jo iš devyniolikos metrų smūgiuotas kamuolys įsisuko į apatinį „Vilniaus” vartų kamputį. Tai buvo jau dešimtasis šio „Atlanto” legionieriaus įvartis šį sezoną.

Netrukus smagiai žaidęs naujokas D. Vraneševičius ir pats galėjo pasižymėti. Jo smūgiuotas kamuolys praskriejo pro pat virpstą.

Antrame kėlinyje visiškai praskydo „Atlanto” gynyba. Be A. Laurišo įvarčio, svečiai dar mažiausiai tris kartus galėjo pasižymėti.

„Vilniaus” futbolininkai iškovojo pergalę po septynerių nelaimėtų rungtynių iš eilės. Paskutinį kartą jie buvo laimėję liepos 5 dieną prieš „Šilutę”.

„Vilniaus” klubo vyriausiasis treneris I. Švabovičius buvo patenkintas savo komandos pasirodymu: „Sužaidėme vienas geriausių savo rungtynių. Mums ši pergalė kaip oras buvo reikalinga. Gerai žaidėme ir per taurės pusfinalio susitikimą su „Ekranu”. Tada iki pergalės mums pritrūko vienos minutės. Galbūt po šių gerai sužaistų rungtynių vyrai įgaus daugiau pasitikėjimo savo jėgomis”.

„Atlanto” komandos vadovas V. Lekevičius buvo labai susikrimtęs: „Nežinau nė ką pasakyti. Labai prastai žaidė gynėjai. Neįsivaizduoju, kaip patyrę futbolininkai gali daryti tokias vaikiškas klaidas. Jeigu aikštėje žaidžia tik septyni žaidėjai, o kiti stovi, laimėti neįmanoma”.

Sekmadienį dėmesio centre buvo čempionato lyderio „FBK Kaunas” futbolininkų ir pernykščio čempiono Panevėžio „Ekrano” dvikova.

Varžovų aikštėje rungtyniavę kauniečiai iškovojo pergalę rezultatu 1:0 (1:0). Pergalingą įvartį 40 min. įmušė R. Beniušis.

Po šios pergalės „FBK Kaunas” padidino atotrūkį nuo panevėžiečių jau iki 19 taškų.

Įdomiai vyko Vilniaus derbio rungtynės tarp „Žalgirio” ir „Vėtros” komandų.

Žalgiriečiai po 6 min. I. Morino pelnyto įvarčio pirmavo beveik iki rungtynių pabaigos, tačiau „Vėtros” legionierius S. Kuznecovas paskutinę minutę rezultatą išlygino – 1:1.

Tokiu pat rezultatu – 1:1 – baigėsi ir rungtynės Šiauliuose tarp vietos „Šiaulių” ir Marijampolės „Sūduvos”. Per šį susitikimą pirmieji įvartį pelnė aikštės šeimininkai (V. Manakovas, 56 min.), o rezultatas tapo lygus po T. Miklinevičiaus smūgio (66 min.).

Kaune atkakliai ir permainingai vyko autsaiderių – Kėdainių „Nevėžio” ir „Šilutės” – rungtynės. Jas rezultatu 4:3 (2:1) laimėjo šilutiškiai. Net tris įvarčius „Šilutei” pelnė M. Grigalevičius (22 min. – iš baudinio, 73 ir 75 min.), vieną – T. Vyšniauskas (79 min.). Tarp kėdainiečių du kartus pasižymėjo V. Stankevičius (31 ir 32 min.), sykį – M. Daunoravičius.

Matome, kad „Nevėžis” pirmavo 3:1, bet vėliau neatsilaikė prieš Pamario futbolininkų atakas. Beje, abu klubai rungtynes baigė ne visos sudėties. Iš aikštės buvo pašalinti M. Valančius („Nevėžis”, 76 min.) ir M. Žigutis („Šilutė”, 78 min.).

Jau rytoj prasideda NFKA A lygos čempionato ketvirtasis ratas. „Atlanto” futbolininkai jį pradės namie rungtynėmis su „Vėtra”. Atlantiečiams, siekiantiems medalių, šis susitikimas yra labai svarbus. Šį sezoną abi komandos susitiko du kartus ir pasidalino po pergalę vienodu rezultatu 2:1.

Beje, „Atlantas” per praėjusius tris ratus rungtyniavo labai banguotai. Apie tai byloja skaičiai: I ratas – 9 taškai (įvarčiai – 6:8), II – 22 (18:7), III – 7 (11:15). Vadinasi, ketvirtame rate banga turėtų kilti. Tačiau kad taip atsitiktų, klaipėdiečiams reikia žymiai pagerinti savo žaidimą.

Per tris ratus „Atlantui” daugiausiai įvarčių – 10 – pelnė legionierius M. Morozovas. Kitų atlantiečių įvarčių kraitis yra toks: 5 – D. Navikas, 4 – A. Laurišas, 3 – E. Lukoševičius, V. Trakys, 2 – A. Gedgaudas, M. Karalius, A. Bartkus, 1 – I. Begičius, A. Kočerga, T. Daniliukas ir J. Poliakovas.

„Atlantui” iki sezono pabaigos liko sužaisti 11 rungtynių: rugsėjo 20 d. Klaipėdoje su „Vėtra”, rugsėjo 23 d. išvykoje su „FBK Kaunas”, rugsėjo 30 d. Klaipėdoje su „Sūduva”, spalio 3 d. išvykoje su „Vėtra” (atkeltos iš I rato), spalio 15 d. išvykoje su „Šiauliais”, spalio 18 d. Klaipėdoje su „Ekranu”, spalio 25 d. Klaipėdoje su „Žalgiriu”, spalio 28 d. Klaipėdoje su „Nevėžiu”, spalio 31 d. Klaipėdoje su „FBK Kaunas” (atkeltos iš III rato), lapkričio 5 d. išvykoje su „Šilute”, lapkričio 12 d. išvykoje su „Vilniumi”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.