Lietuvių stovykloje – nuostoliai

Sekmadienį iš pasaulio moterų krepšinio čempionate dalyvaujančios Lietuvos rinktinės atskriejo dvi žinios – gera ir bloga. Geroji – lietuvės turnyro antrajame etape nugalėjo Argentinos komandą ir sustiprino savo galimybes žaisti ketvirtfinalyje. Blogoji – traumą patyrė viena ekipos lyderių.

Varžoves iš Argentinos lietuvės įveikė rezultatu 62:47 (19:9, 13: 15, 11:10, 19:13).

Itin gerai pirmąjį kėlinį žaidusios Lietuvos rinktinės kapitonės Linos Brazdeikytės dėka mūsiškės nuo pat rungtynių pradžios išsiveržė į priekį ir po pirmojo kėlinio pirmavo jau 10 taškų skirtumu.

Antrasis kėlinukas vyko taškas į tašką, argentinietės per jį sugebėjo lietuvių pranašumą sumažinti iki aštuonių taškų. Trečiajame ketvirtyje lietuvės susigražino dviženklį pranašumą ir išlaikė jį iki varžybų pabaigos.

35-ąją susitikimo minutę dėl traumos aikštę buvo priverstos palikti net dvi Lietuvos krepšininkės. Eglė Šulčiūtė nesėkmingai nukritusi susižalojo koją ir toliau nebegalėjo tęsti rungtynių. Sandrai Valužytei varžovė alkūne smūgiavo į veidą, tačiau suteikus pirmąją pagalbą ji sugrįžo į aikštelę.

Brazilijoje šiuo metu viešintis Kauno krepšinio mokyklos direktorius Algis Pušinaitis vakar sakė, kad E. Šalčiūtė patyrė pakankamai sunkią traumą.

„Po rungtynių plika akimi matėsi, kad trauma rimta – koja akimirksniu stipriai ištino. Gali būti, kad čempionatas šiai žaidėjai jau baigtas”, – sakė jis.

Mūsų šalies ekipoje rezultatyviausiai žaidė J. Štreimikytė-Virbickienė, pelniusi 20 taškų. S. Valužytė surinko 14 taškų. Argentinos rinktinei Veronika Soberon pelnė 14 taškų.

Lietuvės vakar 19 val. Lietuvos laiku žaidė paskutiniąsias E grupės rungtynes su Ispanijos krepšininkėmis.

Vietas ketvirtfinalyje užsitikrino Australijos, JAV ir Čekijos krepšininkės. Australės 82:73 nugalėjo pirmenybių šeimininkes Brazilijos krepšininkes, JAV rinktinė 76:41 sutriuškino Prancūzijos komandą, o Europos čempionė Čekija 85:83 įveikė Rusijos ekipą.

Į likusius tris kelialapius į ketvirtfinalį pretenduoja keturios komandos – Lietuvos, Ispanijos, Brazilijos ir Argentinos. Visos šios komandos iki vakarykščių rungtynių turėjo po tris pergales ir du pralaimėjimus.

Kitose rungtynėse sekmadienį ispanės 85:57 sutriuškino Kanados krepšininkes, kurios prarado galimybes patekti į kitą etapą. Kovose dėl 13-16 vietų Senegalo rinktinė 66:64 nugalėjo Nigerijos komandą, o Pietų Korėja 73:52 įveikė kitą Azijos komandą Taivaną.

Beje, užvakar Tarptautinė krepšinio federaciaja (FIBA) nesutiko patenkinti Australijos, Brazilijos, Kanados ir Argentinos rinktinių skundų, kuriais šios komandos prašė organizacijos atstovų neskirti Lietuvai papildomo taško bei užskaityti pralaimėjimą rezultatu 0:20. Mūsiškės nežaidė pirmųjų turnyro rungtynių su Australija ir joms buvo užskaitytas pralaimėjimas rezultatu 0:2 bei skirtas vienas taškas turnyrinėje lentelėje.

FIBA savo sprendimą aiškina tuo, kad nebuvo laikomasi skundo padavimo tvarkos bei terminų, Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės neatvykimas į pirmas rungtynes su Australija buvo pateisinamas. Apie lietuvių nedalyvavimą pirmose čempionato rungtynėse varžovės buvo įspėtos iš anksto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.