Advokatė pabėgo sužalojusi mergaites

Trys garsios uostamiesčio advokatės Liudmilos Rožkovos partrenktos vaikų globos namų „Danė” auklėtinės vis dar negali atsigauti nuo patirto šoko, tačiau dovanų iš avarijos kaltininkės nepriima.

Trečiadienio rytą, apie 8 val., 16-metės Irina S. ir Irina A. bei metais jaunesnė Ana M. skubėjo į mokyklą. Baigiant pereiti pėsčiųjų perėją Kretingos ir Panevėžio gatvių sankryžoje jas partrenkė netikėtai pasirodęs automobilis.

Anot Anos M., jos su draugėmis ėjo susikibusios už rankų, kai į jas trenkėsi automobilis „Škoda Octavia”.

„Mes nuo smūgio parkritome, o vėliau atsistojome. Mašiną vairavusi moteris pravėrė langą ir paklausė, ar viskas gerai. Nieko nesakėme, o ji nuvažiavo. Nežinojome, ką daryti, ir grįžome į vaikų globos namus”, – sakė ašaromis apsipylusi nepilnametė.

Išsigandusios auklėtojos iškvietė medikus, šie nugabeno mergaites į Klaipėdos vaikų ligoninę. Paaiškėjo, jog Irinai S. lūžo ranka, o krisdama į šaligatvio bortelį ji susitrenkė galvą. Anai M. taip pat lūžo ranka, o Irina A. atsipirko nubrozdinimais ir išgąsčiu. Nukentėjusiosios gydosi vaikų globos namuose.

Anot Klaipėdos vaikų globos namų „Danė” direktorės Ramutės Girinskienės, nelaimė sukrėtė visą šių namų bendruomenę.

„Avariją atsitiktinai matė į darbą skubėjusi socialinė pedagogė bei po nakties namo ėjusi budėtoja. Moterys įsiminė mašinos numerį, todėl apie nelaimę pranešėme ne tik medikams, bet ir policijai. Mus toks poelgis, kai vairuotojas palieka sužeistus vaikus ir dingsta, labai papiktino”, – pasakojo vadovė.

Bandė pasigerinti

Tą pačią dieną, po įvykio praėjus trims valandoms, globos namuose pasirodė ir vairuotoja – 52 metų advokatė L. Rožkova. Pasak direktorės, ji mergaičių atsiprašė ir teisinosi, jog labai išsigando.

„Advokatė sakė patyrusi šoką ir tikino nuvažiavusi tiesiai į policiją. Iš ten buvusi pasiųsta pas medikus atlikti kraujo tyrimus girtumui nustatyti. Po dienos L. Rožkova vėl buvo užsukusi pasiteirauti, kaip sekasi nukentėjusioms paauglėms, ir siūlėsi ką nors nupirkti”, – sakė R. Girinskienė.

Pasak globos namų darbuotojų, mergaitės vis dar verkia ir vengia prisiminti tai, kas įvyko. Jos nenori nei dovanų, nei kraupų įvykį primenančių susitikimų.

Policijoje dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pirminiais duomenimis, L. Rožkova buvo blaivi.

Baus ir savi

Vakar paskambinus į L. Rožkovos kontorą su ja susisiekti nepavyko. Padėjėjas pranešė, jog teisininkė perskambinus, tačiau skambučio sulaukti nepavyko.

Už pabėgimą iš įvykio vietos L. Rožkovai gresia bauda nuo 3 iki 5 tūkstančių litų arba vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Kūno sužalojimas bus vertinamas remiantis Baudžiamuoju kodeksu.

Lietuvos advokatūros pirmininko pavaduotojos Juozas Čivilis, turintis 15 metų darbo patirtį, nepamena, jog advokatų tarybai būtų tekę susidurti su panašiu atveju.

„Iš įvykio vietos pasišalinęs ir sužeistus žmones palikęs advokatas pažeidžia mūsų etiką ir įstatymus, kuriuos yra įsipareigojęs ginti. Gavę pranešimą apie įvykį svarstysime, ar kelti drausminę bylą ir perduoti garbės teismui”, – „Vakarų ekspresui” sakė J. Čivilis.

Išgelbėjo senatis

Ant įstatymų ribos ši advokatė atsiduria nebe pirmą kartą. Prieš metus Šiaulių miesto apylinkės teisme jai paskelbtas nuosprendis dėl valstybės pareigūno papirkimo ir operacijų su užsienio valiuta taisyklių pažeidimo. L. Rožkova kaltinta ir aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Teismas nusprendė, kad suėjo šio nusikaltimo baudžiamosios atsakomybės senaties terminas.

L. Rožkova teisiamųjų suole atsidūrė Specialiųjų tyrimų tarnybos agentams atlikus nusikalstamos veiklos imitavimo modelį. Ji buvo kaltinama 2001 metų lapkričio 19-ąją Klaipėdos savivaldybės patalpose perdavusi Turto departamento Turto valdymo skyriaus vedėjui Jurgiui Rimai 3 tūkst. JAV dolerių kyšį.

Pareigūnų manymu, L. Rožkova taip pasielgė atstovaudama Kauno laisvalaikio klubo „Gama” interesus, kad šis laimėtų Žvejų kultūros rūmų nuomos konkursą.

Šioje byloje L. Rožkovą iš pradžių gynė sutuoktinis advokatas Ruslanas Rožkovas. Tačiau 2003-iaisiais R. Rožkovas tapo sūnaus Ruslano bei jo draugo sąmokslo auka ir buvo nužudytas. 2004 metais už tėvo žmogžudystės organizavimą R. Rožkovas jaunesnysis nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.