Koncerto organizacija sužavėjo labiau nei Madona

Klaipėdietis renginių organizatorius Irmantas Karpis grįžęs iš antradienį Maskvoje vykusio popdievaitės Madonos koncerto sakė buvęs sužavėtas koncerto organizacija.

„Į koncertą susirinko per 50 tūkstančių žmonių, bet neįvyko jokių incidentų, jokių spūsčių. Po koncerto visi išėjo kultūringai – lyg iš teatro. Beje, nepastebėjau ir jokių protestuotojų”, – stebėjosi I. Karpis.

Kareivių tvoros

Žiūrovų srautus reguliavo gyvos kareivių ir policininkų „tvoros”. Pavyzdžiui, einant iš metro į Lužnikų stadioną iš visų pusių stovėjo kareiviai ir omonininkai. Jei kur susidarydavo spūstys, kareiviai tiesiog savo kūnais užtverdavo praėjimą, uždarydavo žmones į atskirus „gardelius” ir išleisdavo tik tuomet, kai gaudavo nurodymą.

Lygiai taip pat žiūrovų srautai buvo reguliuojami ir pačiame stadione. Atskirus stovimų vietų sektorius žymėjo stovinčių kareivių eilės.

„Įspūdis, lyg būtum patekęs į karą”, – prisiminė I. Karpis.

Visi žiūrovai nuodugniai buvo apžiūrėti net keturiuose punktuose. Kiekviename punkte buvo tikrinami bilietai, rankinės, galų gale teko praeiti ir per metalo detektorių. I. Karpis vėliau sakė girdėjęs, kad 20 žiūrovų bandė įsinešti į koncertą keistus paketus ir dėl to buvo sulaikyti. Be to, buvo sulaukta dviejų grasinimų, kad stadionas bus susprogdintas.

„Griežtai buvo uždrausta įsinešti alkoholinius gėrimus, o likus iki koncerto kelioms valandoms, nebeleido neštis ir maisto. Beje, alkoholiniais gėrimais neprekiavo ir stadione. Tai labai gerai. Manau, kad lietuvių organizatoriai irgi galėtų šitaip elgtis. Akivaizdu, kad blaivius žmones lengviau kontroliuoti”, – pasakojo I. Karpis.

Vėlavo pustrečios valandos

Į Lužnikų stadioną I. Karpis su kitais kartu atvykusiais klaipėdiečiais atėjo 18 valandą, iki planuotos koncerto pradžios likus pusantros valandos.

Tačiau popdievaitė nesiskubino. Į sceną ji išėjo tik 22 valandą.

„Laukdami koncerto iš nuobodulio tribūnose sėdintys žiūrovai nuolat darė „bangą”. O kai scenoje pasirodė Madona, euforijos šūksnių nesigirdėjo. Žinoma, šou buvo nuostabus. Keitėsi scenografija, Madona keitė kostiumus, buvo nukryžiuota… Tačiau pastebėjau, kad publika reagavo gana santūriai. Pavyzdžiui, kai Madona uždainavo lėtą dainą, gal koks tūkstantis žiūrovų išėjo lauk. Nežinau, gal pagalvojo, kad koncertas baigiasi, gal bijojo, kad nebespės į metro”, – pasakojo klaipėdietis.

Bušą išvadino diktatoriumi

Pasak I. Karpio, popžvaigždės Madonos šou buvo labai politizuotas. Ji labai išaukštino rusus – susirinkusiems žiūrovams ji sakė, esą dabar Rusija yra laisva šalis, tad rusai galintys kalbėti laisvai. Tuo tarpu, akcentavo Madona, JAV, nors ir skelbiama laisva šalimi, bet laisvo žodžio ten neva nėra. JAV prezidentą Džordžą Bušą Madona išvadino diktatoriumi, kaip ir Fidelį Kastro.

„Ji sakė jau seniai svajojusi atvykti į Maskvą, bet būrėja jai buvo pasakiusi, jei ji ten nuvyks – ją ištiks nelaimė. Tad esą ji buvo labai laiminga, kad baigėsi tas periodas ir ji pagaliau galėjo atvykti į Rusiją”, – Madonos žodžius atkartojo I. Karpis.

Pasaulinio garso žvaigždė jos paklausyti susirinkusiai miniai dėkojo rusiškai. „Spasibo”, – keletą kartų pakartojo Madona.

„Viešbutyje viename rusų laikraštyje skaičiau, kad Madonos koncertas Maskvoje per pastaruosius 200 metų buvo didžiausias kultūrinis įvykis. Tad dabar Maskva esą jau pelnytai gali vadintis megapoliu”, – straipsnio eilutes citavo klaipėdietis.

Daug laisvų vietų

Žinia, bilietai į popžvaigždės koncertą Maskvoje kainavo nuo 400 iki 7000 litų.

Didžiausią sumą sumokėję žiūrovai sėdėjo VIP vietose – tribūnų pirmose eilėse. Tiesa, tribūnos buvo gana toli nuo scenos. Tose pačiose tribūnose, bet šiek tiek aukščiau sėdėję klaipėdiečiai už bilietus sumokėjo po 650 litų. O prie pat scenos esančios stovimos vietos kainavo tik 400 litų.

„Beje, VIP vietų, už kurias reikėjo mokėti 7 tūkstančius, labai daug buvo laisvų. Ten mačiau sėdintį ir rusų atlikėją Nikolajų Baskovą”, – sakė I. Karpis.

Įsigyti bilietus į Madonos koncertą nebuvo lengva. Bandę tai padaryti telefonu klaipėdiečiai vis nusivildavo. Vieną dieną paskambinę į agentūrą jie užsakydavo bilietus, o kitą dieną vėl paskambinę sužinodavo, kad jų užsakymo nėra, o bilietai kainuoja jau keliais šimtais brangiau. Šitaip užsakomų bilietų kaina per keletą dienų nuo 500 litų išaugo iki 1200 litų.

Laimei, I. Karpis paprašė vieno Maskvoje gyvenančio pažįstamo ir šis parūpino klaipėdiečiams bilietus.

„Ar dar kartą norėčiau važiuoti į Madonos koncertą? Norėčiau, bet ne į Maskvą. Šis miestas man nepatiko”, – atviravo renginių organizatorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.