Jauniesiems plėšikams kelią užstojo medis

Vakar naktį Kretingoje vystėsi veiksmo filmo siužetas: du jaunuoliai sumušė bendraamžį, pasišalino iš vaikų namų bei nuvažiavo draugo mašina.

Policininkams bandant bėglius sulaikyti, jų mašina trenkėsi į medį, o jaunieji nusikaltėliai dingo. Liko stovėti tik galvą susitrenkęs, su plėšimu nesusijęs vaikinas.

Apie 1.15 val. į vietos policijos komisariatą paskambino Kretingos socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja A. Z.

Jis pranešė, kad šiame centre, kur gyvena tėvų globos netekę vaikai, į vieną iš kambarių įsiveržė du jaunuoliai ir sumušė miegojusį D. B. (gim. 1990 m.).

Pirminiais duomenimis, į kambarį įsiveržė to paties centro globotinis E. Š. (gim. 1990 m.) ir buvęs globotinis Ž. Š. (gim. 1988 m.). Pastarasis užrėmė kambario duris, kad į jį niekas nepatektų, o E. Š. kumščiais ir pistoletu ėmė mušti lovoje miegojusią auką.

Užpultajam pradėjus gintis, E. Š. vieną kartą iššovė iš pistoleto ir, pagrobęs D. B. mobilųjį telefoną bei sportinio kostiumo švarką, kartu su bendrininku pabėgo.

Nukentėjusysis buvo pristatytas į Kretingos ligoninę. Suteikus pirmąją pagalbą, jis gydomas ambulatoriškai.

Paaiškėjo, jog tuo metu bėgliai susisiekė su pažįstamu 21 metų kretingiškiu A. V., kuris mašina važinėjo Kretingos gatvėmis. Su mergina buvęs vaikinas pasivažinėti paėmė ir bėglius.

Pareigūnams Socialinių paslaugų centre tiriant įvykio aplinkybes, patruliai Tiekėjų gatvėje atkreipė dėmesį į automobilį „Seat Toledo”. Pradėjus važiuoti paskui jį vairuotojas padidino greitį, tačiau netrukus automobilis trenkėsi į medį.

„Seatu” važiavę jaunuoliai išsilakstė, policininkai sulaikė tik galvą susitrenkusį neblaivų (1,66 promilės) A. V. Po apklausos jis paleistas.

Tiesa, netrukus sulaikytas E. Š. Jam nustatytas 2,09 prom. girtumas. 20-metei klaipėdietei priklausančiame „Seat Toledo” rastas ir dujinis pistoletas bei pagrobti daiktai. Kas vairavo automobilį, kol kas nenustatyta.

Nei sulaikytieji, nei nukentėjusysis su pareigūnais nėra atviri. Pirminiais duomenimis, konflikto priežastimi tapo nereikšmingas gestas ar žodis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.