Atostogų atradimai – kruizai su „Costa”

Rugsėjo pradžioje į Klaipėdą buvo užsukęs Italijos keleivinės laivybos kompanijos „Costa Crosiere S.p.A” kruizinis laivas „Costa Classica”.

Nors mūsų uostas jau pripratęs prie baltųjų laivų, kurių pastaraisiais metais apsilankė maždaug pusšimtis, šis sukėlė neįprastą susidomėjimą. Tai buvo pirmasis ne tik kompanijos „Costa”, bet ir italų kruizinio laivo įplaukimas į Lietuvos uostą.

Tai buvo puiki proga turizmo agentūros „Kelionių vartai” („Costos” kompanijos partnerės Lietuvoje) darbuotojams ir kitiems kelionių pardavimo agentams susipažinti su laivo galimybėmis, iš arčiau pamatyti tai, ką jie siūlo savo klientams.

„Costa” – viena iš nedaugelio Europoje (Genujos uoste) registruotų ir pati didžiausia (turinti 15 laivų) kontinento kruizinė kompanija, kurios nacionalinę laivų priklausomybę ir prestižą rodo ne tik Italijos vėliava, bet ir Europos Sąjungos simbolika.

Įsigydama laivus kompanija taiko dvynių metodą. Poros viena nuo kitos skiriasi keleivių talpa, interjeru, o vienija visus laivus idealias atostogas garantuojančios paslaugos, pramogos ir malonus personalas. Laivų maršrutai nuolat keičiami atsižvelgiant į sezoną ir kruizų rinkos pasikeitimus. Moderniausiame ir didžiausiame Europos kruiziniame laivyne vyrauja skirtingomis priemonėmis išreikštas Viduržemio jūros stilius.

Prieš dvejus metus pradėjusi bendradarbiauti su kompanija „Costa” „Kelionių vartų” direktorė Rita Ramonienė įsitikino, kad gana svarbu aplankyti laivus, kuriuos rekomenduoja klientams, nes kiekvienas sukelia vis kitokių įspūdžių. Neseniai jai teko būti į Talino uostą atplaukusiame laive „Costa Magica”, kurio dizainas ir spalvinė gama skiriasi nuo „Costa Classicos”. Ten vyko kelionių organizatorių ir Italijos partnerių susitikimas.

R.Ramonienė neabejoja, kad ateityje pavyks apsilankyti ir laive „Costa Concordia”. Jis į pirmąjį reisą Viduržemio jūroje išplaukė 2006 metų vasarą. Įdomu, kad trečdalis iš visų 1430 kajučių ten turi atskirus balkonus.

„Visi pasaulio kelionių organizatoriai, su kuriais susitinkame per parodas, vienu balsu tvirtina, kad pasiūlęs klientui kruizą „Costa” laivais gali būti tikras, jog keleivis grįš patenkintas”, – apžvelgdama laivą „Costa Classica” kolegų tiesa neabejojo „Kelionių vartų” direktorė.

Jau 14 metų turizmo versle dirbančios R.Ramonienės pastebėjimu, Baltijos kruizai rytinės pakrantės gyventojams dar mažai įdomūs, juos traukia egzotiškos kelionės: šilti kraštai ir šiltos jūros. Todėl šiemet „Kelionių vartai” siūlo ne tik itin populiarią Margaritos salą, bet ir naujoves – keliones į Vietnamą bei kruizus „Costos” laivais Viduržemio ir Karibų jūromis.

„Kelionių vartai” nuo praėjusio pavasario gali pasiūlyti maršrutus visais „Costos” laivais. „Klysta, kas mano, jog kelionės jūra brangesnės už kitas, – sako R.Ramonienė. – Jei žmogus finansiškai pajėgus sutaupyti egzotiškiems kraštams, poilsis jūroje nebus našta net keliaujant šeimomis. Mes galime pasiūlyti 7, 10, 14 dienų kruizų, kainuojančių nuo 2500 litų, tačiau, savaime suprantama, kelionės kaina pakyla už papildomas paslaugas ir skrydį į pradinį kelionės tašką Amerikoje, Meksikoje, Italijoje, Ispanijoje”.

Kelionių agentūra, atsižvelgdama į kliento finansines galimybes, sudaro pigiausią ir patogiausią kelionės maršrutą. Į Karibų kruizus galima išvykti iš Meksikos ir Amerikos. „Pastebime, kad lietuviai įpranta atostogauti ne tik vasarą, bet ir žiemą, poilsį pradeda planuoti iš anksto, kaip ir kitų šalių gyventojai. Todėl siūlome pirkti kruizus iš anksto, pigiausia kaina. Užsisakyti kruizus galima prieš 6 mėnesius”, – pataria „Kelionių vartų” direktorė. Pasak jos, pirmųjų metų kruizų pardavimas nebuvo itin dideli, bet jau ryškėja augimo tendencija. Prasidėjus rudens sezonui užsakymų į kruizinius laivus padaugėjo, nes pasisotinę Ispanijos, Turkijos, Kipro ir kitų šalių kurortais lietuviai atostogoms jau renkasi saulėtas keliones po Karibų jūrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.