Gatvei – diagnozė

Klaipėdiečiai pažėrė kritikos miesto valdžiai ne tik dėl atsainiai tvarkomo senamiesčio, bet ir dėl abejingo požiūrio į čia dirbančius verslininkus.

Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjungos narių nuomone, Turgaus gatvės rekonstrukcija yra parodija, kainavusi per 3 milijonus litų.

Pasak sąjungos pirmininkės Eugenijos Odebrecht, ši gatvė – ne rekonstruota, o nuniokota.

Gatve neįmanoma normaliai eiti, iki šiol uždarytas kelias važiuotiems. Anot verslininkės Nijolės Hansen, kyla abejonių, ar artimiausiu metu gatvė galiausiai bus baigta rekonstruoti, ar neprasidės „antroji” Turgaus gatvės rekonstrukcija.

Jurga Karčiauskaitė-Lago piktinosi, kad Turgaus gatvės rekonstrukcijos vizija nebuvo pristatyta viešai. Sąjungos narė pasigedo reklaminio skydo.

„Dabar esame pastatyti prieš faktą, kurį turime „virškinti”, – sakė J.Karčiauskaitė-Lago.

Kiti verslininkai pritarė, kad negalima taikstytis su miesto valdžios politika, kai panašios rekonstrukcijos atliekamos slapta nuo visuomenės. Jie pastebėjo, kad Turgaus gatvė nuolat užgrūsta automobiliais.

„Ar tai, kad pastatė dvi klombas ir taip uždarė gatvę, jau reiškia, kad eismo problemos čia išspręstos?”, – piktinosi jie.

Taip pat teigė jaučią gėdą, kai atvykę turistai priversti grumdytis automobiliais užstatytoje Turgaus gatvėje. Esą miesto valdžia turėtų rūpintis įrengti automobilių stovėjimo aikšteles senamiestyje, užuot pardavinėjusi ar nuomojusi dar esamus laisvus sklypus. Dabar net greitosios pagalbos mašinoms sudėtinga pasiekti senamiesčio gyventojus nepažeidus eismo.

Verslininkai piktinosi, kad senamiestyje trūksta suoliukų, šiukšliadėžių, tualeto. Neapšviestos čia ir siaurosios gatvelės.

E.Odebrecht teigė, kad susiduriama ne tik su valdžios abejingumu, – sulaukiama ir atvirų patyčių.Piktintasi Miesto ūkio departamento vadovais, kurie į verslininkų pastabas dėl komplikuoto eismo senamiestyje atsakinėjo replikomis: „Vaikščiokite pėstute, ir nebus problemų”.

Miesto ūkio tvarkymo departamento direktorius Alfonsas Šimkus vakar „Klaipėdai” patvirtino, kad Turgaus gatvės rekonstrukcija bus baigta spalio 10 dieną. „Taip numatyta sutartyje”, – pridūrė A.Šimkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.