„Fermentas” įsteigė atstovybę Didžiojoje Britanijoje

Didžiojoje Britanijoje veiklą pradėjo biotechnologijų bendrovės „Fermentas International” atstovybė.

Panuojama, kad atstovybės įsteigimas padės padvigubinti „Fermento” gaminamų genų inžinerijos ir genominiams tyrimams vykdyti skirtų biotechnologijų gaminių pardavimus ir per dvejus metus Didžiosios Britanijos bei Airijos rinkose pasiekti daugiau kaip 5 mln. litų apyvartą.

Jorko mieste įsikūrusi „Fermentas UK” tapo penktąja „Fermentas International” atstovybe. Jai vadovauja Ejuanas Forbsas (Euan Forbes), anksčiau buvęs vienu didelės JAV biotechnologijų bendrovės „Promega” vadovų Didžiojoje Britanijoje, pranešė bendrovė.

Nuo 1993 metų „Fermento” atstovybė veikia Vokietijoje, o nuo 1996-ųjų – ir JAV bei Kanadoje. Nuo 2002 metų visos atstovybės, įskaitant ir Lietuvos „Fermentą”, yra valdomos per tarptautinį holdingą „Fermentas International”.

„Svarbiausiose rinkose steigiamos naujos atstovybės padės aktyviau plėtoti veiklą. Aktyviau ir tiesiogiai įgyvendinsime pardavimo ir rinkodaros strategiją, sieksime, kad „Fermentas” bei mūsų „PureExtreme” prekės ženklu žymimi gaminiai būtų geriau atpažįstami Didžiojoje Britanijoje dirbančių mokslininkų ir kitų vartotojų”, – teigė „Fermento” generalinis direktorius ir „Fermentas International” vienas iš akcininkų ir valdybos pirmininkas Viktoras Butkus.

Pasak jo, atstovybė stiprins ir Lietuvos biotechnologijų bendrovės ryšius su vietos mokslininkais.

Šiuo metų Didžioji Britanija yra viena iš keturių didžiausių pasaulyje biotechnologijų rinkų, ją lenkia tik JAV, Japonija ir Vokietija. „Fermentas UK” čia siūlys daugiau kaip 500 Vilniaus „Fermento” gaminamus genų inžinerijos ir genominiams tyrimams vykdyti skirtus biotechnologijų gaminius, iš jų – 120 naujų, tik šiais metais Lietuvoje sukurtų produktų.

99 proc. „Fermento” produkcijos yra eksportuojama. Vien per pastaruosius dvejus metus „Fermentas” eksporto rinkų skaičių išplėtė iki 70, papildžiusi jį 18 naujų šalių.

„Fermento” pardavimai pernai išaugo 19,4 proc. iki 37,5 mln. litų, gauta 9,6 mln. litų grynojo pelno, arba 2 kartus daugiau nei 2004 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.