„Kaunui” – aukštas tarptautinis įvertinimas

Lietuvos futbolo vicečempionų klubas IFFHS reitinge pakilo į 57-ąją vietą

Lietuvos futbolo A lygos čempionato lyderis Kauno FBK „Kaunas” Tarptautinės futbolo statistikos ir istorijos federacijos (IFFHS) paskelbtame reitinge užima 57-ąją vietą ir gerokai lenkia kitas šalies komandas.

„Smagu. Mes esame verti tokio įvertinimo, nes per 13 klubo gyvavimo metų šešis kartus tapome Lietuvos čempionais, žaidėme „Intertoto” ir UEFA čempionų lygos atrankos varžybose, kruopščiu darbu sukūrėme puikią piramidę.

Klubas išlaiko kelias skirtingo amžiaus ir meistriškumo komandas. Patys jauniausi karjerą pradeda „Spyrio” ekipoje, kuri rungtyniauja šalies antrojoje lygoje. Vėliau vaikinai gali patekti į „Atletą”, „Kauno jėgerius” ar „Kauną”. Žaidėjams sudarytos visos sąlygos tobulėti.

Geriausi mūsų futbolininkai užsivelka Edinburgo „Hearts” (Škotija) marškinėlius. Šiai komandai atstovauja net keturi buvę mūsų žaidėjai – Saulius Mikoliūnas, Marius Žaliūkas, Andrius Velička ir Kęstutis Ivaškevičius. Tai geras mūsų darbo įvertinimas”, – „Kauno dienai” sakė „Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas.

„Kaunas” sukūrė ir savo futbolo mokyklą, kurioje dirba trys kvalifikuoti treneriai.

„Į ją kviečiame gabius berniukus iš visos Lietuvos. Norime, kad ateityje mokykla peraugtų į futbolo akademiją. Vis dėlto mums reikėtų ir miesto Savivaldybės pagalbos. A lygoje Kaunui atstovauja tik mūsų klubas, mes prižiūrime „Inkaro”, „Jėgerių” stadionus. Jei ne „Kaunas”, gal vietoj stadionų dabar stovėtų prekybos centrai. Manau, kad IFFHS reitingas puikiai parodo mūsų atliktą darbą”, – teigė R.Kontrimas.

Jis pasidžiaugė, kad futbolui pradėjo dėmesį skirti ir Kauno savivaldybė, kuri pagal panaudos sutartį klubui 20 metų skyrė Panemunės stadioną.

Vis dėlto „Kauno” klubo direktorius mano, kad komanda, pasiekusi tokių laimėjimų, turėtų jausti didesnį miesto vadovų dėmesį. Jis pateikė Randerio (Danija) miesto pavyzdį. Jame tik 60 tūkstančių gyventojų, bet stadiono reikmėms miesto savivaldybė skyrė net 12 milijonų litų.

„S.Dariaus ir S.Girėno stadioną taip pat reikėtų renovuoti, sutvarkyti tribūnas. Mūsų laimėjimai ir įvertinimas Savivaldybę turėtų paskatinti tai padaryti”, – sakė pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.