10 tūkst. litų pagalba – dvylikai geriausių jaunimo verslumo projektų

Šiemet Vilniaus miesto savivaldybė tęsia 2005 metais pradėto projekto „Globa akademinio jaunimo verslumui ugdyti ir skatinti” įgyvendinimą, kuriuo siekia ugdyti jaunimo verslumą, užtikrinti jo integraciją į Lietuvos darbo rinką, mažinti vykstančių dirbti į užsienį studentų skaičių, skatinti naujų darbo vietų steigimą ir sudaryti palankias sąlygas verslo plėtrai. Projekto pirmąjį etapą – plačią informacinę kampaniją – pagal pasirašytą su Savivaldybe bendradarbiavimo sutartį vykdo VšĮ „Jaunimo iniciatyva”. Šiais metais finansinė 10 tūkst. litų pagalba bus suteikta 12 naujai, pagal parengtus verslo projektus akademinio jaunimo, įsteigtų įmonių.

Projekte gali dalyvauti 18–29 metų Vilniaus miesto aukštųjų mokyklų, kolegijų ir profesinių mokyklų studentai arba tokio pat amžiaus, bet ne anksčiau kaip prieš 3 metus baigęs Lietuvos ar užsienio mokymo įstaigas jaunimas, gyvenantis ar dirbantis Vilniaus mieste ir pradėsiantis kurti savo smulkų verslą ir steigsiantis smulkaus verslo įmonę Vilniaus mieste.

Iki rugsėjo 15 d. akademinis jaunimas turi pateikti verslo idėjas, kurios bus registruojamos internetu (www.iniciatyva.lt). Iš jų komisija, atsižvelgdama į idėjos originalumą, novatoriškumą, realumą rinkoje ir motyvaciją pradėti verslą, atrinks iki 140 geriausių idėjų.

140 idėjų autorių, įveikusių pirmąjį atrankos etapą, dalyvaus seminaruose ir konsultacijose apie verslumą ir tuo pačiu metu rašys savo verslo planą. Antrajame etape komisija atrinks 30 geriausių verslo planų, kurių autoriai bus toliau konsultuojami ir tobulins savo verslo planą. Iš trisdešimties bus išrinkta 12 geriausiųjų, kuriems įregistravus įmones į kiekvieno iš jų sąskaitą bus pervesta 10 tūkst. litų verslo pradžiai.

Projektas suteikia ne tik galimybę gauti finansinę pagalbą naujai susikūrusiam verslui, bet leidžia ir didesniam verslo idėjų savininkų skaičiui gauti informaciją susijusią su verslumu, dalyvauti seminaruose, kurie bus naudingi kuriant verslą savarankiškai.

Praėjusiais metais šiame projekte užsiregistravo 334 akademinio jaunimo atstovai, kurie pateikė verslo idėjas, o vėliau – verslo projektus. Dešimt geriausių buvo pripažinti laimėtojais, projektų autoriai įsteigė smulkaus verslo įmones. Šiuo metu verslą tęsia septynios įmonės.

Šiais metais sostinės Savivaldybė projektui skiria 100 tūkst. litų, dar po 10 tūkst. litų projektui skiria privatūs rėmėjai – „Tele2” ir „Sampo bankas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.