Benediktas XVI: žmonės nebegirdi Dievo balso

Popiežius Benediktas XVI, pamoksle, pasakytame per mišias Miunchene, apgailestavo, jog žmonės nebegirdi Dievo žodžių. „Jų ausis pasiekia per daug įvairiausių žinių, ir tai, kas yra sakoma apie Dievą, daugeliui atrodo nebetinkama mūsų laikams”, – sakė Šventasis Tėvas.

Dar naktį tūkstančiai žmonių pėsčiomis ar su dviračiais traukė į mišioms paruoštą aikštę, kad užsiimtu geresnes vietas.

Priešingai nei per pasaulio jaunimo dienas Kelne, šiandienos mišių atmosfera nebus euforiškai linksma, su moderniomis giesmėmis. Didžiajam renginiui popiežius pasirinko rimtą vargonų muzika, tradicines senas vokiškas arba lotyniškas giesmes. Mišias gyvai transliuoja net keli Vokietijos televizijos kanalai.

Popiežius gyrė Vokietijos katalikų bažnyčios socialinį darbą, o taip pat vokiečių pagalbą daugelyje pasaulio šalių. Tačiau jis pabrėžė, jog neužtenka silpnesnes tautas vien tik aprūpinti gera technika ar perduoti joms vokiečių žinias. Svarbu su šia materialia pagalba skleisti ir Dievo žodį.

Benediktas XVI gimtojoje Bavarijoje viešės iki ketvirtadienio. Vizito metu jis laikys šventas mišias, susitiks su katalikų Bažnyčios atstovais, teologais, studentais bei aplankys savo gimtuosius namus ir tėvų kapus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.