Vasarojantys politikai – kraštutinumų mėgėjai

Vasaros atostogas leidę klaipėdiečiai parlamentarai pasidalijo į dvi savotiškas poilsiautojų frakcijas: vieni niekur nekeliavo, dirbo fizinį darbą, kiti leido tūkstančius ir buvo pasklidę po egzotiškus kraštus.

Nuo rytojaus Seimo nariams atostogų sezonas užsidarys – laukia sudėtingas darbas įstatymų kalvėje, kuri laikosi ant trapios valdančiosios mažumos kojų.

Kengūrų karalystėje

Europos parlamento narys Eugenijus Gentvilas yra liberalių pažiūrų politikas, tačiau šiemet jis sublizgėjo ir kaip pragmatiškai mąstanti šeimos galva.

„Turiu tris vaikus, kurie namo dar neparvedė nei marčios, nei žentų, todėl nusprendžiau organizuoti kelionę į Australiją. Penkiems ji ir pigiau kainuoja, ir viešbučių kambarius užsakyti patogiau, pakanka vieno automobilio”, – juokavo E. Gentvilas.

Politikas tikino, kad kengūrų šalyje atostogauti yra daug pigiau, nei Vakarų Europoje, tik lėktuvo bilietai kainuoja brangiai – apie 4 tūkst. litų. Juos politikas užsisakė internetu prieš du su puse mėnesio. Vizas, kurios yra nemokamos, – taip pat internetu.

„Automobilio nuoma – nuo 100 iki 200 litų parai, o litras benzino – nuo 2,6 iki 3 litų už litrą. Maisto kainos – kaip pas mus, o už motelį tenka mokėti vos 45 litus vienam žmogui. Yra ir paplūdimys, baseinas – kokybės ir kainos santykis labai geras”, – sakė E. Gentvilas.

Jį nustebino paprastas ar net prasčiokiškas australų bendravimas – vyrai be jokių ceremonijų, kaip senam klasės draugui, stukteli alkūne į šoną, domisi, kaip gyvenimas, iš kur svetys atvyko. Žmonių manieros – nesugadintos.

„Žinoma, stulbino Australijos gamta, nes į šį žemyną tik šunys, arkliai ir triušiai atvežti, o kiti – unikalūs, vietiniai. Dar viena staigmena – Saulė, kuri per pietus šviečia iš šiaurės. Ir visur kengūrų kaimenės – jų Australijoje yra apie 100 milijonų, įvairių rūšių. Pačių australų – tik 20 milijonų, iš kurių apie 17 milijonų gyvena Pietinėje bei Rytinėje žemyno pakrantėje”, – žiniomis dalijosi europarlamentaras.

Aborigenai nepuošia

E. Gentvilui teko susipažinti ir su senųjų Australijos čiabuvių – aborigenų – gyvenimu: žavėtis nebuvo, kuo.

„Matėme jų dešimtimis ir kaimuose, ir miestuose. Žmonės ne labai tvarkingi, dažnai prasigėrę, jie nepuošia kontinento. Jiems valstybė skiria dideles pašalpas, nes iki 1950 metų iš aborigenų atiminėjo vaikus. Esą jie patys nemoka auginti. Atžalos gyvendavo pensionatuose. Todėl už tokią neteisybę valstybė moka jiems kompensacijas, o aborigenai gali niekur nedirbti ir vegetuoti. Žinoma, yra rezervatai, tačiau į juos patekti labai brangiai kainuoja bei išvysti tik parodomąjį šou”, – pasakojo politikas.

E. Gentvilas su šeimyna visureigiu nukeliavo apie 6 tūkst. kilometrų. Teko būti ir Tasmanijos saloje, plaukioti Didžiajame barjeriniame rife, kuriame neseniai tragiškai nuo žuvies rajos uodegos spyglio sužalojimų žuvo garsus gamtininkas ir televizijos laidų vedėjas, „krokodilų medžiotojas” Styvas Irvinas.

Matrioškų jubiliejus

Tolimas keliones pasirinko Seimo nariai Antanas Bosas ir Ramunė Visockytė. Politikas Pietų Afrikos Respublikoje medžiojo laukinius žvėris ir „Vakarų ekspresui” sakė to nevadinantis atostogomis.

„Tai buvo juodas darbas 12 valandų per parą. Keliavau vienas, medžiojau dešimt dienų. Dabar laukiu 19 mano nušautų žvėrių iškamšų, kurios turėtų Lietuvą pasiekti po keleto mėnesių. Trofėjus planuoju pakabinti Karklėje, elnyne”, – teigė Seimo narys. A. Bosas neatskleidė, kiek jam kainavo medžioklė Afrikoje.

R. Visockytė kartu su trylikamete dukra Teodora pakėlė sparnus į egzotiškąjį Tailandą per Maskvą. Šiame mieste politikė dalyvavo unikaliame renginyje – matrioškų gimtadienyje.

„Jis surengtas pirmą kartų per 200 metų. Rusai siekė rekordo, nes vienu metu, vienoje vietoje daugybė žmonių dažė matrioškas. Maskvoje paskutinį kartą buvau prieš 6 metus ir pastebėjau, kad žmonės ten tapo piktesni. Menininkų kvartalai virto komerciniais, kuriuos okupavo bobutės su visokiomis prekėmis. Viena kartoninėse dėžėse laikė kačiukus, triušiukus, ir prašė pinigų neva pienui augintiniams pamaitinti. Kai keli turistai ėmė ją fotografuoti, moteris net padūko iš pykčio bei ėmė reikalauti už tai pinigų”, – įspūdžiais dalijosi R. Visockytė.

Afrikoje susirgo

Vytautas Čepas šiemet lepinosi Tunise.

„Iš Tuniso atmintyje parsivežiau du vaizdinius. Pirmasis – berberų (tokia tauta. – Aut. past.) trogloditų (toks gyvenimo būdas. – Aut. past.) gyvenimas urvuose. Jie juos išsikasa, įrengia kondicionierius, palydovines lėkštes, ir gyvena, o šalia stovi ne pigiausi automobiliai. Antrasis vaizdinys – vartai į Sacharą, o tolumoje ant kupranugarių parjoja tiurbanais pasidabinę vyrai. Gražu!” – „Vakarų ekspresui” pasakojo V. Čepas.

Vienintelė bėda – tiek jis, tie žmona Ramutė iš Afrikos grįžo ligoti: politiką surietė radikulitas, o žmona susirgo plaučių uždegimu.

„Norėjau pabaigti rašyti savo knygą, tačiau man leido stiprius vaistus, todėl neveikė smegenys. Pernai geriau atostogavau savo sodyboje. Supratau, kad man jau, matyt, senatvė, nes geriausiai jaučiuosi Lietuvoje”, – sakė politikas.

Eligijus Masiulis kartu su žmona Ieva ir trims draugais automobiliu vyko į Kroatiją bei įsitikino, kad šioje ne Europos Sąjungos valstybėje pragyvenimo lygis gan aukštas.

„Kainos dvigubai didesnės nei pas mus. Teko plaukioti laivu po Viduržemio jūrą, norėjau pažvejoti, tačiau kroatai paaiškino, kad tokios paslaugos neteikia. Pas juos turistai tik pliažuose gulinėja. Žmonės labai vaišingi, ant kiekvieno kampo siūlo išgerti vietinės degtinės rakės”, – pasakojo politikas.

Ekstremalūs pojūčiai – Huaro saloje, mat joje stūkso kalnai su labai siaurais keliukais, bedugnėmis. E. Masiulis teigė, kad važiuojant tokiu serpantinu nuo automobilio rato iki prarajos neretai lieka vos 15 centimetrų.

Prisitrynė pūslių

Du Seimo nariai – Vytautas Grubliauskas ir Vaclavas Stankevičius – vasarą leido kaip tikri darbininkai.

„Atostogas praleidau su kūju ir perforatoriumi rankose, nes tvarkiau savo namo aplinką, grioviau nereikalingas pašiūres. Kompiuterį išmainiau į kūjį. Buvo malonu prisiminti mokyklos laikus, kai teko dirbti statybose. Dabar ant rankų turiu krūvą smagių nuospaudų. Žinote, dirbti fizinį darbą Seimo nariui – geras smegenų praplovimas, poilsis”, – „Vakarų ekspresui” sakė V. Grubliauskas ir guodėsi, kad savo triūbą dabar teks įvilkti į rudeninį maišą.

V. Stankevičius kiaurą vasarą dirbo savo būsto remonto darbus ir liko patenkintas tokiu poilsiu.

Parlamentarės Aldona Staponkienė ir Irena Šiaulienė beveik nekėlė kojos iš pajūrio bei tikino laiką leidusios ramiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.