Šiauliuose debiutavo jubiliejinė „Agrobalt”

Vakar Šiauliuose praėjo penkioliktosios žemės ūkio ir maisto sektoriaus parodos „Agrobalt” diena.

Šiemet parodoje dalyvauja beveik trys šimtai dalyvių iš devyniolikos šalių. Jie pristato žemės ūkio ir sodininkystės įrangą bei technologijas, įvairių veislinių gyvulių.

Aštuoni gamintojai bus apdovanoti „AgroBalt” parodos medaliais: „Kauno grūdų” visaverčiai lesalai viščiukams broileriams, „Vilniaus majonezo gamyklos” majonezas „Vilnius”, „Gubernijos” alus „Gubernijos Stella”, „Utenos mėsos” karštai rūkytas naminio dūmo kumpis, traktorius „John Deere 8530”, „Oruva ir Ko” ir t. t.

Aštuoniolika ūkininkų ir bendrovių apdovanoti diplomais už gaminius, amatų puoselėjimą ir veislinius gyvulius.

Parodos svečiai vakar gausiai lankė Lietuvos kaimo turizmo asociacijos stendą. Pasak asociacijos prezidentės Reginos Sirusienės, kaimo turizmas per dešimt metų tapo alternatyvių kaimo verslų lyderiu. Dabar norinčiųjų poilsiauti kaimo turizmo sodybose yra trisdešimt kartų daugiau nei vietų tose sodybose. Sirusienė džiaugėsi, kad pagaliau leidžiama turistus maitinti kaime užaugintais ir paruoštais produktais. Už kokybę atsako kaimo turizmo sodybos šeimininkas. Tačiau ji skundėsi, kad sodybų savininkai neturi teisės įdarbinti žmonių, nes neva kaimo turizmas yra šeimos verslas. „Stengsimės, kad ta kliūtis būtų panaikinta”, – žada Sirusienė.

Naujos šios parodos temos skirtos šeimai – tai namai ir sodas, sveikata ir mityba, laisvalaikis ir pramogos. Beje, parodos svečiams žadama daug pramogų – šiauliečiai rengia koncertus, vyks raitosios policijos kuopos ir sportinių žirgų pasirodymai bei konkūrų varžybos Žemės ūkio ministerijos įsteigtai „AgroBalt” taurei laimėti. Rengiami skrydžiai oro balionu, o žemės ūkio ministrė parodos dalyvius žadėjo vaišinti žuviene.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

1 atsiliepimas į "Šiauliuose debiutavo jubiliejinė „Agrobalt”"

  1. ojojoi

    parodoje buvau.tikrai geras renginys ir skani zuviene. Nuosirdus ACIU ZU ministrei K.Prunskienei,kad toki rengini suorganizavo Siauliuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.