Kelyje į namus – mirtina kliūtis

Vakar naktį autostradoje Vilnius-Kaunas, Vievio prieigose, užsimušė į namus skubėję du buvę kauniečiai, pirminiais duomenimis, dirbę UAB „Ekstra statyba” objektuose šalies sostinėje bei Kernavėje (Širvintų rajonas).

Automobilis „Mazda 323” nesuvaldytas, apie 22.40 val. užvažiavus ant važiuojamoje kelio dalyje gulėjusio užmušto šerno.

Viena iš pagrindinių šio tragedijos, nusinešusios dviejų vyrų gyvybes, prielaidų – automobilis buvo genamas didesniu už šiame autostrados ruože leistiną 100 kilometrų per valandą greičiu.

Nulėkusi į pakelės šlaitą ir versdamasi „Mazda” nukirto tris masyvias pušis. Ketvirtoji šį pražūtingą skrydį sustabdė.

Vienam iš ekipažo narių iškritus iš automobilio, pastarasis liko stovėti ant dviejų ratų, stogu „apkabinęs” medį.

Kol kas pareigūnai turi tik vieną šios nelaimės liudytoją – ta pačia kryptimi, kaip ir „Mazda”, važiavusį automobilio „Toyota” vairuotoją, pirminiais duomenimis, – vilnietį. Liudytojas pasakoja taip pat užvažiavęs ant važiuojamoje kelio dalyje jau gulėjusio šerno. Jo automobilis neviršijo šioje autostrados atkarpoje leistino greičio. Sugebėjęs jį suvaldyti vairuotojas teigia išlipęs laukan smalsumo vedamas. Pamatęs užmuštą šerną vyriškis norėjo jį nutraukti į šalikelę, tačiau tai sunkiai sekėsi: vilnietis buvo su ramentais. Pastebėjęs iš paskos atskubančio kito automobilio šviesas, jis nusprendė nerizikuoti ir pasitraukė į šalikelę. Dar po kelių akimirkų jam buvo lemta tapti tragedijos liudytoju. Nežinoma ir kas užmušė du tąnakt šioje vietoje į autostradą išbėgusius šernus. Antrasis, kaip ir gulėjęs važiuojamoje kelio dalyje – apie 70 kilogramų svorio, aptiktas šalikelėje.

Elektrėnų policininkai paneigė ir vakar rytą pasklidusius gandus, neva ši autostrados atkarpa, besidriekianti miškinga vietove, buvo aptverta metalinio tinklo tvora – kad į kelią neišbėgtų žvėrys, tačiau ją pamažu baigia pavogti.

Laikinai Elektrėnų policijos komisariatui vadovaujančio Ipolito Gliebkos tvirtinimu, jokios tinklo tvoros šioje vietoje nėra, nes kol kas tam nebuvo jokio būtinumo. Tai pirma tokia tragedija šioje vietoje ir net neaišku, iš kur atbėgo su ja siejami šernai.

Vieno iš vakar naktį žuvusiųjų asmenybė nustatyta iš karto. Pagal automobilio valstybinius numerius bei jame rastą piniginę su vairuotojo pažymėjimu nesunkiai nustatyta, kad ši „Mazda” registruota Kaune, kaip ir jos vairuotojas – 27-erių metų R.G. Radus pastarojo tėvus, šie patvirtino, kad jų sūnus dirbo Vilniuje statybose ir būdavo, kad ir darbo dienomis parvažiuoja pernakvoti į namus. Kas galėjo būti jų sūnaus keleivis, žuvusiojo tėvai teigė nežinantys. Įtarta, kad tai greičiausiai bus bendradarbis.

Vilniuje įsikūrusios UAB „Ekstra statybos” direktoriaus pavaduotojas Valentinas Vėževičius vakar patvirtino, kad vienas iš žuvusiųjų – automobiliu „Mazda” į darbą važinėjęs bendrovės 27-erių metų suvirintojas R. G. Pastaruoju metu jis dirbo bendrovės rekonstruojamame Kernavės muziejuje.

Kas žuvo kartu su R.G., V.Vėževičius galėjo tik spėlioti. Anot jo, vakar darbe nepasirodė ir geras R.G. draugas – beveik žemietis, paskutiniuoju metu Jonavos rajone, Rukloje, gyvenęs 42-ejų metų tinkuotojas V. R. Pastarasis paskutiniuoju metu dirbo viename bendrovės rekonstruojamame Vilniaus name. Tačiau jo amžius neatitiko pirminės informacijos apie antrojo žuvusiojo amžių. Teigta, kad pastarajam – ne daugiau kaip trisdešimt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kelyje į namus – mirtina kliūtis"

  1. mantas

    tilos minute

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.