Vaiką sužalojusio šuns šeimininkams – šešiaženklis ieškinys

Klaipėdiečiai, kurių mažametė dukra nukentėjo nuo Kaukazo aviganio ilčių, šuns šeimininkams pateikė šešiaženklį ieškinį.

Rugsėjo 25-ąją Klaipėdos rajono apylinkės teisme turėtų būti baigta nagrinėti baudžiamoji byla, iškelta uostamiestyje registruotiems Vijolai ir Grigorijui Savčenkoms dėl šuns nepriežiūros.

Nukentėjusios mergaitės tėvai jiems pateikė šimtatūkstantinį ieškinį. Tiksli suma neskelbiama.

Šuo – gyvas

„Vakarų ekspresas” rašė, kad šiemet balandžio 23-iąją Klaipėdos rajone, Kiškėnuose, viename bendrijos „Viltis” sodų žaidusią mergaitę užpuolė ir smarkiai sužalojo Kaukazo aviganis.

Anastasijos, kuriai tuo metu buvo penkeri metai, galvoje buvo padarytos septynios gilios žaizdos.

Mažametę sužalojusiam Kaukazo aviganiui nebuvo paskelbtas karantinas, nes šeimininkai turėjo dokumentus, įrodančius, jog gyvūnas buvo paskiepytas nuo pasiutligės.

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė Ilona Urbutienė vakar „Vakarų ekspresą” informavo, kad Kaukazo aviganis, kuris, anot jos, akivaizdžiai yra nestabilios psichikos, iki šiol neužmigdytas.

„Šuo yra šeimininkų nuosavybė, – paaiškino specialistė. – Tik teismas gali duoti nurodymą jį užmigdyti.”

Liudytojai nepadėjo

Anastasijos tėtis Jevgenijus Miškevičius pasisamdė advokatą ir privačia tvarka kreipėsi į teismą, kad šuns šeimininkams būtų iškelta baudžiamoji byla.

Anot J. Miškevičiaus, jau įvyko trys teismo posėdžiai. „Šokiravo tai, kad šuns šeimininkai teisme ne tik neatsiprašė, bet ir pareiškė dėl įvykusios nelaimės visiškai nesijaučiantys kalti”, – piktinosi jis.

V. Ir G. Savčenkos teismą tikino, kad šuo esą mergaitę užpuolė dėl to, nes kieme žaidę vaikai jį erzinę – mėtę akmenys ir pan.

J. Miškevičiaus teigimu, atsakovai į posėdį buvo pakvietę net savo liudytojus, neva mačiusius, kaip vaikai „skriaudžia” jų šunį.

Skaudžios pasekmės

Tėvus labiausiai neramina nuo keturkojo ilčių – ne tik fiziškai, bet ir psichiškai – nukentėjusios dukros sveikatos stovis.

„Žaizdos galvoje sugijo, tačiau Anastasijai kilo dar rimtesnės sveikatos problemos, – pasakojo J. Miškevičius. – Dukrai diagnozuota postresinė alergija. Jos jos Anastasija jau tris kartus buvo gydoma Klaipėdos vaikų ligoninėje.”

Postresinė alergija pasireiškia viso kūno odos išbėrimu. „Kai tai nutinka, vaikas negali net maudytis, nes be bėrimų, odoje atsiveria žaizdos”, – pasakojo vyriškis.

Anot jo, džiaugsmu tryškusi ir bendrauti mėgusi mergaitė po nelaimės užsisklendė savyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.