Pasikeitimai LNK komandoje

Kitą savaitę LNK pradeda dirbti du nauji žmonės. Programų direktoriaus pavaduotojo pareigas pradeda eiti žurnalistas ir prodiuseris Marijus Gradauskas, anonsų prodiuseriu pakviestas dirbti režisierius, 2006 metų festivalio „Pravda viena minutė” laimėtojas, „AXX” festivalio dalyvis, dramaturgas, Dailės akademijos studentas Tadas Vidmantas.

Marijus Gradauskas į LNK grįžta po beveik penkerių metų pertraukos. „Penkerius metus dirbau LNK, penkerius kitoje televizijoje, tačiau tikiuosi, kad nuo šiol mano gyvenimas nesisuks penkmečių ciklais”, – šypsosi M. Gradauskas.

Pasak Marijaus, programų direktoriaus pavaduotojo pareigos – naujas posūkis kūrybinėje veikloje su dideliais lūkesčiais. „Nors naujas darbas mane grąžins prie senosios aistros – kino, tačiau bus ir kur kas platesnis. Bus naujų kontaktų ir kontraktų, derybų ir susitikimų. Žinau viena – rūpinsiuos, kad išrankūs LNK žiūrovai pamatytų pačius geriausius ir vertingiausius filmus, pačius įdomiausius serialus, pačią naujausią ne Lietuvoje sukurtą produkciją”, – sako M. Gradauskas. Žodžiu, visi tie, kurie nepatenkinti, kad „Sopranai” rodomi vėliu metu, galės skųstis tiesiai Marijui Gradauskui.

Anonsų prodiuseriu pradedantis dirbti Tadas Vidmantas žada tęsti pačias geriausias LNK anonsų tradicijas. Ne vienerius metus LNK anonsai pripažįstami geriausiais Europoje ir pasaulyje tarptautiniuose „Promax” ir „Golden Drum” festivaliuose.

„Esu šiek tiek režisierius, šiek tiek dramaturgas, kartais rašytojas, dažnai fotografas, vis dažniau video menininkas, visada dizaineris, labai ir per amžius musicmaker’is, kol kas studentas, visada sūnus, brolis, vaikinas, draugas, ir dažniausiai optimistas”, – taip save pristato Tadas.

Pasak jo, LNK jam visada atrodė daugiau nei televizija, tai labiau smagi kompanija, viena draugiška šeima. Naujas jaunojo režisieriaus darbas bus anonsuoti LNK filmus ir kitą programą. „Iš principo tai – pardavėjo darbas. Bet mokėjimas parduoti prekę taip pat yra menas, – šypsosi Tadas. – Man štampavimas ne prie širdies, todėl dirbti man bus smagu, o žiūrovams – žiūrėti anonsus”. Tadas žada kurti specialią muziką anonsams. „Norėčiau parodyti, kad pasaulyje nėra vien popsas, rokas ir hip hopas”.

Populiariojo realybės šou „Kelias į žvaigždes” antrojo sezono prodiusere pradeda dirbti režisierė, reklamų autorė, kastingo specialistė Edita Kabaraitė.

Spalio pirmąją su LNK atsisveikina televizijos kūrybos direktorius Laurynas Šeškus, dirbęs čia beveik nuo jos įsikūrimo. Itin aukštai vertinamas televizijos profesionalas sieks tarptautinės karjeros VIASAT grupėje Londone.

„Su LNK vardu yra susiję visi mano profesiniai išgyvenimai, patirtis, sentimentai, prisiminimai ir daug šilumos. Iš tikrųjų daug daugiau, nei telpa žodžiuose. LNK visada turėjo ir turės ypatingą aurą,

skatinančią kūrybiškumą ir komandinę dvasią. Mano sprendimas televizijos vadovybei nėra naujas ar netikėtas”, – sako LNK kūrybos direktorius Laurynas Šeškus.

Pasak kūrybos direktoriaus, atsinaujinusioje komandoje netrūksta patirties, profesionalumo ir ambicijų. „Žinau, kad jai seksis, žinau, kad mano pasitraukimas nei kiek neįtakos prasidėjusių projektų ar artėjančių premjerų. Vienintelė mano išėjimo priežastis – noras išbandyti save tarptautinėje televizijų rinkoje”, – sako Laurynas Šeškus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.