Skundas dėl egzamino

Laikiau egzaminus B kategorijos vairuotojo pažymėjimui įgyti. Pirmąjį – teorijos egzaminą – išlaikiau, o štai praktinio vairavimo egzaminą ir pirmą, ir antrą kartą egzaminuotojas įvertino neigiamai, nors esu tikras, kad pavojingų klaidų važiuodamas maršrutu nepadariau. Į mano pastabą, kad esu vertinamas neobjektyviai, buvo atsakyta: „Galite rašyti apeliaciją”. Kokia gi egzaminuotojo sprendimo apskundimo tvarka, kur kreiptis, kad būtų peržiūrėtas egzaminuotojo sprendimas?

Valstybės įmonėje „Regitra”, kuriai pavesta egzaminuoti asmenis, norinčius įgyti teisę vairuoti transporto priemones (arba atgauti šią teisę, jei ji buvo atimta) yra nustatyta egzaminų įvertinimo apeliacijų nagrinėjimo tvarka.

Apeliacija

Praktinio egzamino metu egzaminuotojas pildo praktinio egzamino protokolą, jame pateikia informaciją apie egzaminuojamojo sugebėjimą atlikti tam tikrus eismo dalyvio veiksmus ir nurodo, sėkmingai ar nesėkmingai jie buvo atlikti. Bet kuri vertinta egzaminuojamojo klaida turi būti įtraukta į protokolą ir išaiškinta raštu, remiantis konkrečios klaidos vertinimo kriterijų apibrėžimu. Egzaminui pasibaigus egzaminuotojas raštu išdėsto aiškiai suformuluotą ir dalykiškai pagrįstą egzaminuojamojo elgsenos (veiksmų) vairuojant įvertinimą. Praktinio egzamino rezultatas („Išlaikytas”, „Neišlaikytas”, „Nutrauktas”) pažymimas atitinkamoje protokolo skiltyje. Apie tai egzaminuojamąjį jis informuoja žodžiu, o jam pageidaujant – raštu.

Reglamentas

Jei kandidatas į vairuotojus nesutinka su egzaminuotojo praktinio egzamino įvertinimu, jis turi teisę ne vėliau kaip per tris darbo dienas po egzamino pats raštu kreiptis į valstybinės įmonės „Regitra” generalinį direktorių su motyvuota apeliacija ir joje išdėstyti, kodėl nesutinka su praktinio egzamino vertinimu, kokius veiksmus (jo nuomone) egzaminuotojas įvertino neteisingai ir ko pareiškėjas pageidauja. Apeliacija siunčiama adresu: Liepkalnio 97, 02121 Vilnius.

Gavus apeliaciją generalinio direktoriaus įsakymu iš įmonės specialistų sudaroma apeliacinė komisija, kuri ne vėliau kaip per 10 dienų nuo apeliacijos gavimo per posėdį išnagrinėja nurodytus faktus, surenka papildomą medžiagą (apklausia egzaminuotoją, kitus apeliacijoje minimus su egzamino priėmimu susijusius darbuotojus) ir balsų dauguma priima sprendimą.

Galimi keli sprendimų variantai – apeliacija atmetama kaip nepagrįsta, apeliacija patenkinama, apeliacija patenkinama iš dalies, ankstesnis egzaminas neįskaitomas, bet esant abejonėms, leidžiama laikyti egzaminą pakartotinai, už jį nemokant arba mokant tik už jo dalį.

Tais atvejais, kai praktinis egzaminas buvo nutrauktas, jis būtinai perlaikomas ir tais atvejais, kai apeliacija tenkinama, kadangi praktinio egzamino metu būtina nuvažiuoti nustatytą maršrutą per tam tikrą laiką. Egzamine nedalyvavusių asmenų apeliacijų apeliacinė komisija nenagrinėja.

Apie apeliacinės komisijos priimtą sprendimą pareiškėjas bei tas įmonės filialas, kuriame buvo laikomas praktinis egzaminas, informuojami raštu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.