„Sūduva” į aukštas vietas netaiko

Marijampolės „Sūduvos” klubo vyriausiuoju treneriu tapęs Edas Nickus tvirtina, kad tikrasis komandos pajėgumas paaiškės po rugsėjo 14-17 dienomis vyksiančio draugiško turnyro

Po ketverių metų pertraukos į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) sugrįžtančią Marijampolės „Sūduvos” ekipą treniruos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidusios Kauno LKKA komandos strategas Edas Nickus, o jam talkins Stasys Žaliabarštis, praėjusį sezoną dirbęs Marijampolės „Arvi” moterų ekipoje.

„Sūduvos” ekipoje kitą sezoną rungtyniaus patyrę ir gerai žinomi aukštaūgiai Justas Česnavičius (praeitą sezoną rungtyniavo Latvijos „Valmieroje”) ir Marius Janišius (Kėdainių „Nevėžis”) bei puolėjas Vilius Gabšys (Belgijos „Royal Atomia”). Be jų, komandoje yra perspektyvūs marijampoliečiai Marius Valukonis ir Mantas Šuliakauskas bei iš NKL komandų atėję Aivaras Pangonis, Dalius Lubys, Lukas Chmieliauskas, Karolis Marcinkevičius ir Aurimas Birgelis.

Jaunimas stažuosis LSKL

Nickus su Suvalkijos klubu pasirašė trejų metų kontraktą. „Jau esu dirbęs LKL, buvau studentų rinktinės treneris, todėl pakilti ir padirbėti aukštesnėje lygoje visada yra įdomu”, – sakė Nickus. Jis tikino, kad palikti LKKA studentų komandos trenerio postą gaila, jis liks susijęs su NKL klubu ir padės jam konsultacijomis. „Tai nebuvo lengvas sprendimas, nes studentų komandoje nuolat turėdavau daug įdomių vaikinų, o ekipa neblogai rungtyniavo Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL). Manau, kad lengviau suburti gerą krepšinio komandą Marijampolėje negu antrą pajėgią komandą Kaune arba Vilniuje”, – aiškino Nickus.

Kitą sezoną jo treniruojama ekipa dalyvaus tik LKL čempionate, o Baltijos krepšinio lygos pirmenybėse nežais. LKL čempionate Marijampolės komanda jaus rungtynių stygių – reguliarųjį sezoną „Sūduva” žais vos 16 rungtynių, todėl jaunieji komandos krepšininkai bus įtraukti ir į Lietuvos studentų krepšinio lygoje rungtyniaujančios LKKA ekipos paraišką: „Šį sezoną turėsime iš tiesų nedaug rungtynių, todėl problemą spręsime daliai komandos žaidėjų leisdami rungtyniauti studentų lygos varžybose”.

Nickus tvirtina, kad taip pavyks iš dalies išspręsti rungtynių stygiaus problemą bei leisti jauniems žaidėjams įgyti daugiau patirties.

Paskutinė repeticija – namie

„Mūsų vyriausiam žaidėjui – 28 metai, o yra vaikinų, kuriems tik po 18. Per pirmus metus stebuklų padaryti tikrai negalime – komanda po ilgos pertraukos sugrįžo į LKL. Lygintis su LKL viršūnėje esančiais klubais yra nerealu, tačiau mūsų ekipa turi daug ambicijų”, – sakė Nickus.

Strategas teigė, kad apie tikrąjį „Sūduvos” pajėgumą bus galima ką nors pasakyti po dviejų draugiškų turnyrų, kurie Marijampolės komandai prieš startą LKL bus paskutiniai. Rugsėjo 14-17 dienomis Suvalkijos sostinėje vyksiančiame draugiškame turnyre dalyvaus Vilniaus „Sakalai”, Kėdainių „Nevėžis”, Vloclaveko „Anwil” (Lenkija), Permės „Ural-Great”, Surauto „Universitet” (abu – Rusija), Dnepropetrovsko „Dnepr”, Sumų „Sumychimprom” (abu – Ukraina). Pirmąsias LKL čempionato rungtynes „Sūduva” rugsėjo 23 dieną žais su „Sakalų” krepšininkais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.