Sportininkai šturmuoja valdžią

Buvusi NBA superžvaigždė Charlesas Barkley, kaip ir kai kurie kiti sportininkai, nusprendė, jog naudingesnis visuomenei bus aktyviai dalyvaudamas politikoje

Buvęs krepšininkas Ch.Barkley pasekė boksininko Vladimiro Kličko pėdomis. Ukrainietis užsigeidė tapti Kijevo meru, o krepšininkas nusitaikė į gimtosios Alabamos valstijos gubernatoriaus postą.

Politinės pažiūros keičiasi

Viename televizijos interviu Ch.Barkley pareiškė, kad viena iš dviejų didžiausių JAV politinių partijų – respublikonai – supriešino šalį ir prieštarauja jo požiūriui į religiją. Buvęs NBA naudingiausias sezono žaidėjas negailėjo kritikos George’o W.Busho partijai, tačiau neužmiršo ir savo partijos – demokratų. Pasak jo, demokratai pastaruosius dvejus metus per daug kritikavo JAV prezidentą, užuot stengęsi spręsti šalies problemas ar pasiūlydami jų sprendimą. „Jie kritikuoja žmogų, kuris daugiau negali vadovauti šaliai. Taigi dvejus metus jie praleido veltui. Tada jie galėjo sakyti, kad JAV ne viskas gerai, mes turime planą, kaip pagerinti žmonių gyvenimą. Dabar, likus 2 metams iki prezidento rinkimų, mes neturime jokių problemos sprendimo būdų”, – tvirtino Ch.Barkley.

Krepšininkas nuo seno jautė prielankumą respublikonams ir buvo įstojęs į šią partiją, bet neseniai pakeitė savo politinius įsitikinimus. Ch.Barkley perbėgo pas demokratus, kadangi pirmoji partija „pametė protą”. Vienas geriausių NBA žaidėjų pakeitė politines pažiūras, kai nesutapo jo ir partijos narių požiūris į religiją. „Religingi žmonės šiaip jau mėgsta diskriminuoti kitų pažiūrų ar įsitikinimų gyventojus. Aš suprantu, kad religija turi išmokyti mylėti ir gerbti visus aplink esančiuosius. Mes visi ne šventieji, turime gerbti aplinkinius. Dėl to aš ir pakeičiau partiją”, – buvęs krepšininkas kritikavo religijos svarbą ypač pabrėžiančius respublikonus.

Rūpinasi gėjais

Ch.Barkley, perėjęs į demokratų partiją, pradėjo palaikyti gėjus. „Manau, jei žmonės nori susituokti, tegu Dievas juos laimina. Gėjų santuokos dabar turbūt sudaro apie 1 procentą visų santuokų, taigi tai tikrai neišplis kaip kokia epidemija, – tvirtino kandidatas į gubernatorius. – Patikėkite, aš tikrai nepabučiuosiu kokio vyro ir nesakysiu: „Koks tu seksualus”.

Be to, buvusi NBA žvaigždė pripažino, kad profesionaliame sporte visi gėjai patiria diskriminaciją lygiai taip, kaip ir kasdieniniame gyvenime.

Į krepšinio šlovės muziejų įtrauktas sportininkas, finansiškai parėmęs atstatymo darbus po praūžusio uragano „Katrina”, teigė, kad supranta, jog būdamas savo valstijos vadovu negalės būti visagalis ir nuveikti viską. Tačiau tai jo neatbaido nuo gubernatoriaus kėdės. „Aš neišmanau daugelio dalykų, bet aš, jei ko nesuprasiu, pasiklausiu ir stengsiuosi bet kokiu atveju sprendimą priimti teisingai, sąžiningai, atsižvelgdamas į kitų nuomonę, – pabrėžė Ch.Barkley. – Stengsiuosi būti teisingas visiems. Kai esi išrinktas į gubernatoriaus postą, turi atstovauti visiems. Tavo darbas – nesirūpinti vien baltaisiais ar juodaodžiais, turtingaisiais ar vargšais. Reikia rūpintis visais”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.