Airijoje – mokslo metų atidarymo šventė su „LT United”

Lietuvos ambasadoje Dubline rugsėjo 2 dieną naujuosius mokslo metus pradėjo jau trečius metus veikianti Airijos lietuvių bendruomenės mokykla „Keturi vėjai”.

Į šventę susirinkusius vaikus ir jų tėvelius pasveikino Lietuvos ambasadorė Airijoje Izolda Bričkovskienė ir palinkėjo sėkmės bei ištvermės vaikams ir jų mokytojams.

„Lenkiu galvą prieš jūsų iniciatyvumą ir visą tai, ką darote”, – dėkodama mokytojams ir lietuvių bendruomenei sakė ambasadorė I.Bričkovskienė ir kvietė mokytis kuo daugiau vaikų.

Dubline veikiančią Airijos lietuvių bendruomenės mokyklą „Keturi vėjai” lanko daugiau nei 50 vaikų. Mokykloje yra keturi lygiai, joje savanoriškais pagrindais dirbantys mokytojai moko lietuvių kalbos, istorijos, muzikos, dailės, o nuo šių metų ir matematikos bei informatikos.

Airijoje veikia dar trys lituanistinės mokyklos: Galvėjaus lituanistinė mokykla, Korko lituanistinė savaitgalinė mokykla „Banga” ir Dundalko sekmadieninė lietuvių mokykla.

Į mokslo metų atidarymo šventę taip pat atvyko „LT United” grupės nariai, kurie sveikindami vaikus kartu su jais sudainavo Eurovizijos dainą.

„LT United” kartu su grupėmis „Skamp”, „Bix” ir Andriaus Mamontovo grupe koncertuos Dublino centre esančioje RDS salėje. Šis koncertas skirtas padėkoti lietuvių bendruomenei ir Airijos muzikos mėgėjams už Eurovizijos dainų konkurse Lietuvai skirtus 12 taškų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.