Gailestingumas kainavo gyvybę

Anksčiau laiko į laisvę išleistas nuteistasis už itin žiaurų nužudymą tapo tragiška jį priglaudusios tetos lemtimi

Vakar Kauno rajono apylinkės teismas trims mėnesiams suėmė trisdešimt šešerių metų Viktorą

Skromovą, įtariamą itin žiauriu savo tetos nužudymu.

Pasikartojo mėnesio senumo istorija, primenanti tragišką Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninės gydytojos, pakeliui į darbą užkapotos kirviu savo sūnėno, lemtį.

V.Skromovo tetos likimas ne mažiau žiaurus: moters kūne aptikta mažiausiai dešimt durtinių žaizdų. Palaikų skrodimo metu konstatuota, kad perdurta ir moters širdis, ir plaučiai, ir kepenys.

Nelaimę pajuto kaimynai

Daugiabutyje gyvenusios moters lavonas aptiktas sekmadienio vakare.

Kaimynams kilo įtarimas, dėl ko laiptinėje tvyro negeras kvapas.

Jau porą dienų nesimatė ir viename pirmojo aukšto butų gyvenančios invalidumą turinčios kaimynės, ne per seniausiai priėmusios gyventi jauną vyriškį. Naktį į šeštadienį kai kas iš kaimynų girdėjo šiame bute triukšmą.

Įtarimas, kad galėjo įvykti nelaimė, pasitvirtino vienam iš kaimynų įlipus į dingusiosios buto balkoną. Jos buto durys buvo užrakintos.

Kad įvyko kažkas baisaus, liudijo per virtuvės langą pamatyta netvarka: viduje viskas buvo išvartyta.

Netrukus čia jau skubėjo kaimynų iškviestas šio buto šeimininkės sūnus bei Kauno rajono policijos operatyvinė grupė.

Nužudyta dėl pinigų

Nužudytosios kūnas aptiktas vieninteliame šio buto kambaryje ant grindų, paslėptas po patalynės bei drabužių krūva. Aplinkui telkšojo kraujo klanai.

Nužudytoji buvo visiškai nuoga. Durtinėmis žaizdomis buvo nusėta jos krūtinė, pilvas, kojos.

Daugiabučio gyventojai dienraščiui teigė iki šiol neatsigaunantys nuo patirto šoko sužinojus, kas nutiko ligotai geraširdei jų kaimynei.

Padedant sūnui, nustatyta, kad iš nužudytosios namų dingo pinigai. Moteris buvo susitaupiusi apie 1000 litų – juodai dienai bei laidotuvėms.

Kartu su pinigais pasigesta ir negausių nužudytosios papuošalų, tarp kurių buvo ir auksinių, bei mobiliojo ryšio telefono „Nokia”.

Ieškant, ką būtų galima išnešti iš aukos namų, išnaršyta ne tik virtuvė, bet ir kambarys, kuriame rasta nužudytoji. Atidarytos bei išverstos visos spintos, spintelės ir stalčiai.

Malonė po malonės

Pagrindiniu įtariamuoju įvykdžius šį šiurpų nusikaltimą tapo minėtas jaunas vyriškis, apsigyvenęs šiame bute prieš porą savaičių. Pastarasis buvo dingęs kaip į vandenį.

Nustatyta, kad tai – nužudytosios sūnėnas Viktoras Skromovas, nuo 2005-ųjų spalio, kai anksčiau laiko buvo paleistas iš Pravieniškių pataisos namų, neturėjęs nuolatinės gyvenamosios vietos.

Už itin žiaurų nužudymą kalėjęs V.Skromovas buvo išleistas į laisvę dviem metais ir penkiais mėnesiais anksčiau laiko. Toks buvo Kaišiadorių rajono apylinkės teismo, patenkinusio šių pataisos namų administracijos teikimą, sprendimas.

Padaryto nusikaltimo sunkumą (V.Skromovas kalėjo už tai, kad nužudė buvusios žmonos sugyventinį dvidešimt septyniais smūgiais kirviu) nubraukė geras, anot pataisos namų administracijos, nuteistojo elgesys už grotų.

Beje, tai buvo jau antra teismų malonė, suteikta V.Skromovui už šį žiaurų nusikaltimą. Iš pradžių už buvusios žmonos sugyventinio nužudymą jis buvo gavęs trylika metų nelaisvės. Tačiau, remdamasis naujuoju Baudžiamuoju kodeksu, Kauno apygardos teismas šią bausmę sumažino iki vienuolikos metų. Po minėtos Kaišiadorių rajono apylinkės teismo malonės vartai į laisvę V.Skromovui atverti neišbuvus už grotų nė devynerių metų.

Nubausta už geraširdiškumą

Minėtas nužudymas buvo ne pirmas V.Skromovo teistumas. Prieš dvylika metų jis buvo teisiamas už tyčinį apysunkį kūno sužalojimą. Pirminiais duomenimis, tada jo auka tapo senyvo amžiaus vyriškis, kuriam smogta į galvą plaktuku.

Už šį nusikaltimą V.Skromovą teisė Jonavos rajono teismas. Pastarojo nuosprendis buvo dveji metai pataisos darbų.

Kriminalinė V.Skromovo biografija lyg ir pateisina, kodėl nuteistajam išėjus į laisvę, patys artimiausi žmonės neįsileido jo per savo namų slenkstį. Tokiomis aplinkybėmis vyriškis tapo benamiu. Tačiau prieš porą savaičių V.Skromovo teta buvo įkalbėta suteikti sūnėnui pastogę.

Trisdešimt šešerių metų V.Skromovas apsigyveno jos bute rugpjūčio 15-ąją. Buto šeimininkė nužudyta rugpjūčio 25-ąją.

Pateko į pasalą

Ieškodami tetos nužudymu įtariamo V.Skromovo, Kauno rajono kriminalistai dvi paras praktiškai nesumerkė akių: sėdėta pasalose.

Jis sulaikytas trečiadienį Savanorių prospekte esančiuose svečių namuose „Agota”, kuriuose su panašiais draugais buvo išsinuomojęs kambarį.

Teigiama, kad be kovos V.Skromovas nepasidavė, bandė pabėgti. Įtariamasis tetos nužudymu sulaikytas tik panaudojus kovinius imtynių veiksmus.

Kartu su V.Skromovu sulaikyti ir jo sugėrovai, turintys šioje byloje liudytojų statusą. Paaiškėjo, kad vieno iš jų, įtariant išžaginimu, ieškojo Radviliškio rajono policija.

V.Skromovas prisipažįsta nužudęs savo tetą, tačiau teigia negalintis paaiškinti kodėl. Neva atmintį sutrikdė išgerto alaus, maišyto su amfetaminu, kiekis, nuo kurio jis net buvo praradęs sąmonę.

Tačiau apklausius V.Skromovo sugėrovus, paaiškėjo, kad šiems jis apie tetos nužudymą pasakojo su visomis smulkmenomis.

Grobį spėta pragerti

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, peiliu ginkluotas sūnėnas užpuolė tetą, šiai rengiantis eiti miegoti. Kaimynai teigia girdėję įtartiną triukšmą apie vienuoliktą valandą vakaro.

Nustatyta, kad ji mirė nuo gyvybiškai svarbius organus pažeidusių dūrių.

V.Skromovui pateiktas įtarimas dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų kankinant ar kitaip itin žiauriai.

Pagal tai, kaip vyriškis leido dienas po tetos nužudymo, vienintelė versija, kad nusikaltimas padarytas gviešiantis pinigų.

V.Skromovas neneigia pavogtą tūkstantį litų bei pinigus, gautus pardavus tetos papuošalus, per kelias dienas pralėbavęs su draugais. Sulaikymo metu pas jį terasta septyniasdešimt litų ir auksinis pakabukas – vienintelis iš dingusių nužudytosios papuošalų, kurio nespėta parduoti.

Pabėgęs su grobiu iš nusikaltimo vietos įtariamasis nužudymu teigia kurį laiką glaudęsis kažkokiuose Žaliakalnio griuvėsiuose. Po to nusprendė išsinuomoti numerį greta esančiuose Svečių namuose, į kuriuos jo pėdsakais ir atsekė Kauno rajono policijos operatyvininkai. Šiemet Kauno rajono kriminalistai atskleidė visus jų valdose užregistruotus nužudymus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.