Iš kelto iškritęs lietuvis dingo jūroje

Latvijos gelbėtojai, nutraukę paieškas dėl prasto oro, prarado viltį rasti Lietuvos pilietį gyvą

Vakar Baltijos jūroje Latvijos gelbėtojai bergždžiai ieškojo lietuvio, kuris trečiadienio vakarą iškrito iš kelto, plaukusio maršrutu Ryga – Stokholmas. Estijos keltų bendrovė „Tallink” paskelbė, kad Lietuvos pilietis pats iškrito už borto. Tikslesnės nelaimės aplinkybės turėtų paaiškėti šiandien, grįžus keltui iš Stokholmo.

Paieškos – be rezultatų

Latvijos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras pavojaus signalą iš kelto „Regina Baltica” gavo trečiadienį 20.03 val. Gelbėtojams buvo pranešta, kad į jūrą, netoli Mersragio, iškrito keleivis.

Latvijos karinių jūrų pajėgų Pakrančių apsaugos tarnybos atstovė spaudai Vita Lebedeva informavo, kad dingusiojo buvo pradėta ieškoti iškart. Į įvykio vietą, maždaug už 22 km už Mersragio kyšulio, išskubėjo pakrančių apsaugos laivai bei Oro pajėgų sraigtasparnis.

Paaiškėjo, kad į jūrą įkrito 26 metų Lietuvos pilietis, kartu su bendrakeleiviu plaukęs į Švediją.

Lietuvos ambasados Latvijoje atašė konsuliniams reikalams Simonas Čepkauskas „Kauno dienai” teigė, kad dingusiojo asmenybė yra nustatyta, apie įvykį informuota Vidaus reikalų ministerija ir Lietuvos policija. Pareigūnai paprašyti surasti nelaimėlio artimuosius.

Pats persisvėrė?

Trečiadienio vakarą pradėtos paieškos tęsėsi iki vakar ryto. Paieškas apsunkino prastos oro sąlygos – labai stiprus lietus, blogas matomumas, didelės bangos (iki 3 m) ir vėjas (iki 19 m/s).

Pasak S.Čepkausko, vakar, apie 10 val. ryto, paieškos darbus teko nutraukti dėl itin pablogėjusių oro sąlygų ir prasto matomumo. Gelbėtojai per 14 valandų spėjo apieškoti beveik 320 kv. km teritoriją.

Paieškos nutrauktos beveik nebelikus vilties rasti dingusįjį gyvą. Nors jūros vandens temperatūra siekė 16 laipsnių šilumos, tokiomis sąlygomis žmogus vandens paviršiuje gali išsilaikyti apie 12 valandų.

Neatmetama galimybė, kad lietuvis žuvo iš karto, vos tik atsitrenkęs į bangas, nes jis nukrito iš kelto laivagalio – 19 metrų aukštyje esančio 8-ojo denio.

Estijos keltų bendrovės „Tallink” Latvijos biuro vadovas Hilardas Tauras suskubo paskelbti, kad Lietuvos pilietis pats persisvėrė per kelto bortą ir įkrito į jūrą. Jis rėmėsi įvykio liudytojų pasakojimais, mat nelaimę matė nemažai denyje buvusių keleivių.

„Kelte buvo laikomasi visų saugumo reikalavimų, kurie yra numatyti tokiais atvejais. Nelaimės aplinkybės ir priežastys, kodėl keleivis šoko per bortą, paaiškės tolesnio tyrimo metu”, – sakė H.Tauras.

Policija apžiūrės keltą

Iš karto po incidento keltas buvo sustabdytas. Nelaimės vietoje jis stovėjo 4 valandas, o vidurnaktį išplaukė toliau pagal maršrutą. Iš Rygos į Stokholmą keleiviai plukdomi kas antrą dieną. Trečiadienį keltas iš Latvijos sostinės išplaukė pagal grafiką – 18.30 val.

Kelto kapitonas apklausė visus įvykio liudytojus, kurių parodymai bus perduoti policijai. Šiandien „Regina Baltica” turėtų grįžti į Rygą. Latvijos policijos pareigūnai taip pat planuoja apžiūrėti keltą.

Pasklidusias kalbas, esą lietuvis kelte galėjo būti neblaivus, kol kas nei ambasados darbuotojai, nei teisėsaugininkai nekomentuoja.

Lietuvos ambasados Latvijoje atašė konsuliniams reikalams S.Čepkauskas teigė, kad detalesnės nelaimės aplinkybės turėtų paaiškėti šiandien, nors oficialių tyrimo išvadų teks palaukti ilgiau.

Estijos keltų bendrovės „Tallink” taip pat planuoja paskelbti oficialų pranešimą apie įvykusį incidentą.

Į jūrą iškritęs Lietuvos pilietis yra pripažintas dingusiu be žinios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.