Tautai – šventės, valdininkams – premijos

Solidžius atlyginimus gaunantys valdžios įstaigų vadovai suranda vis naujų progų pamaloninti įspūdingo dydžio premijomis ir save, ir savo pavaldinius.

Velykų ir Kalėdų išmokos valdininkams jau seniai yra tapusios savaime suprantamu dalyku, tačiau šįmet jie rado dar vieną būdą prisidurti pinigų prie algos. Kaip išsiaiškino „Lietuvos rytas”, tokią progą suteikė Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena.

Liepą tuometis teisingumo ministras Gintautas Bužinskas 100 proc. atlyginimo dydžio premijas skyrė net šimtui savo pavaldinių.

Keliolika šios ministerijos darbuotojų, pradėjusių dirbti tik šįmet, gavo perpus mažesnes išmokas.

Išdalijo 273 tūkstančius litų

Darbo partijos narys G.Bužinskas buvo dosnus ir gerai apmokamiems Teisingumo ministerijai pavaldžių institucijų vadovams.

Valstybės dienos proga atlyginimo dydžio premijas gavo Metrologijos inspekcijos viršininkas Algirdas Skripėta, Centrinės hipotekos įstaigos vadovas Antanas Baronas, Teisės instituto direktorius Algimantas Čepas bei Valstybinio patentų biuro direktorius Rimvydas Naujokas.

Kaip „Lietuvos rytą” informavo Teisingumo ministerijos Viešųjų ryšių tarnybos atstovai, G.Bužinsko įsakymu Valstybės dienos proga premijoms vien ministerijos darbuotojams buvo išdalyta per 273 tūkst. litų.

Dalyti pinigus – įprasta

Paklaustas apie išdalytą šimtatūkstantinę sumą, G.Bužinskas neigė, jog pavaldiniams jis buvo dosnus todėl, kad ministro poste tuo metu jau skaičiavo paskutines dienas.

Politikas pranešė, jog per savo vadovavimo ministerijai laikotarpį pavaldinius piniginėmis premijomis yra skatinęs ne kartą.

„Nematau šioje vietoje jokio nusižengimo. Jeigu darbo užmokesčio fondas leidžia išmokėti premijas, kodėl tokia proga negalima darbuotojų paskatinti?” – aiškino buvęs ministras.

Jis tvirtino, kad galimybė išmokėti premijas atsirado sutaupius lėšų: „Iš kitų finansinių eilučių tam pinigų nebuvo paimta, jokių pažeidimų nepadaryta. Tai nėra susiję su tuo, kad turėjau palikti ministeriją. Tai esu daręs ne vieną kartą ir anksčiau”.

Elgėsi taip, kaip visi

G.Bužinskas prisiminė, kad pirmą kartą premijas pavaldiniams skyrė vos gavęs ministro portfelį.

„Nors ministerijai vadovavau keletą mėnesių, prieš Naujuosius metus darbuotojams skyrėme premijas. Jos buvo mokėtos ir praėjusių metų pabaigoje.

Kai kolektyvas geras, kodėl jo nepaskatinti?” – stebėjosi klausimais apie ministerijoje dosniai dalytas premijas politikas.

Kodėl ministerijos darbuotojus buvo nuspręsta paskatinti Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga?

„Manau, kad tai – viena svarbiausių mūsų valstybinių švenčių. Bet aš šitoje vietoje nieko nauja nesugalvojau. Žinau, kad ir kitos ministerijos bei institucijos ta proga darbuotojams išmokėjo premijas”, – teisinosi G.Bužinskas.

Gavo kuklesnes išmokas

Neoficialiomis žiniomis, piniginės premijos Valstybės dienos proga taip pat buvo išmokėtos Susisiekimo ministerijos darbuotojams.

Tiesa, „Lietuvos rytui” šios žinybos atstovai teigė, kad jų premijos buvo kuklesnės nei Teisingumo ministerijoje.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga premijas gavo ir dalis geriau dirbusių Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotojų. Jiems išmokėtos nuo 20 iki 50 proc. algos dydžio vienkartinės išmokos.

Pinigų liepą atseikėta ir kai kurių kitų valdiškų įstaigų darbuotojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tautai – šventės, valdininkams – premijos"

  1. Tomas

    sudziai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.